Supa od šargarepe: Najbrža i najukusnija porcija dnevne topline

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne planirajte da je pravite bez svežih listova peršuna

Foto: Shutterstock

Koliko god da je vreme lepo i temperature visoke, ne zaboravite da svoj organizam častite toplom supom. To je kruna ručka koji će vam obezbediti potrebnu energiju.

Brza supa od šargarepe je idealna za svako doba godine, a u danima posta je posebno zgodna. Recept za nju je više nego jednostavan, a efekat više nego maestalan.

Sastojci za supu od šargarepe: 

  • 1 šargarepa srednje veličine
  • sveži listovi peršuna
  • malo griza
  • malo ulja
  • suvi biljni začin

Priprema supe od šargarepe: 

Šargarepu očistite i izrendajte na najsitniju stranu rendea.

U šerpu stavite veoma malo ulja, pa pržite šargarepu sve vreme mešajući dok blago ne promeni bolju.

Sipajte prvo malo vode, oko jedne šolje, pa dodajte suvi biljni začin.

Potom stavite još vode, ukupno oko pola litra, pa dodajte dve kašike griza.

Ostavite sve da provri, smanjite temperaturu, te kuvajte još koji minut.

Skinite sa ringle i dodajte sitno seckani peršun.

Ukoliko ne postite, u supu možete dodati i kašiku pavlake.

(Ona.rs)