Lepeza krompir punjen slaninom i kačkavaljem: Gozba za tili čas

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživaće cela porodica u mirisu i ukusu, a i u izgledu

Foto: Shutterstock

Malo eksperimentisanja i dobićete ukusan, zasitan, a na oko lep ručak. Ako želite da impresionirate neke goste ili samo iznenadite porodicu lepim servisom i preukusnim jelo, eto ideje.

Sastojci za punjeni krompir:

  • 600 g krompira sličnih po veličini
  • 150 g suve slanine
  • kačkavalj
  • ulje
  • mleveni biber
  • ljuta tucana paprika
  • suvi začin
  • so
  • ruzmarin
  • majčina dušica 

Priprema punjenog krompira:

Krompire najpre očistite i operite, pa ga secite kao za musaku, ali ne do kraja, već tako da se naprave ti listići. U jednu činiju sipajte malo ulja dodajte sve začine i uvaljajte krompir, a zatim između svakog proreza ubacite po malo suve slanine i kačkavalja,

Prekrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta, a onda skinite foliju i pecite na 200 stepeni oko 10-15 minuta da lepo porumene.

Služite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Ona.rs)