Lepeza krompir punjen slaninom i kačkavaljem: Gozba za tili čas
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Uživaće cela porodica u mirisu i ukusu, a i u izgledu
Foto: Shutterstock
Malo eksperimentisanja i dobićete ukusan, zasitan, a na oko lep ručak. Ako želite da impresionirate neke goste ili samo iznenadite porodicu lepim servisom i preukusnim jelo, eto ideje.
Sastojci za punjeni krompir:
- 600 g krompira sličnih po veličini
- 150 g suve slanine
- kačkavalj
- ulje
- mleveni biber
- ljuta tucana paprika
- suvi začin
- so
- ruzmarin
- majčina dušica
Priprema punjenog krompira:
Krompire najpre očistite i operite, pa ga secite kao za musaku, ali ne do kraja, već tako da se naprave ti listići. U jednu činiju sipajte malo ulja dodajte sve začine i uvaljajte krompir, a zatim između svakog proreza ubacite po malo suve slanine i kačkavalja,
Prekrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta, a onda skinite foliju i pecite na 200 stepeni oko 10-15 minuta da lepo porumene.
Služite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Ona.rs)