Posni krompir iz rerne, obrok koji svi vole

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemojte ga ljuštiti, tako ćete dobiti punoću ukusa

Foto: Shutterstock

Danas počinje Strasna ili Velika sedmica, poslednja nedelja Vaskršnjeg posta i priprema za najveći hrišćanski praznik. Provodila se od davnina u najstrožem postu, a vernici se trude da i danas imaju što svedenije obroke i da dane provode u postu i molitvi.

Mnogi poste na vodi ili se bar trude da izbegavaju ribu, koja se jela na jučetrašnji praznik, Cveti. Predlog za današnji obrok, ukoliko koristiti ulje u svojom obrocima, jeste krompir iz rerne, koji će vas lepo zasititi. Recept podrazumeva svega nekoliko sastojaka, a priprema je vrlo kratka.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • morska so
  • maslinovo ulje
  • biljni sir
  • ruzmarin

Priprema:

Krompir dobro operite i presecite ga na polovine. Nemojte ga ljuštiti jer će tako zadržati pun ukus.

U dubljoj posudi promešajte krompir koji ste prethodno osolili.

Poređajte začinjene polovine u pleh i prelijte maslinovim ulje.

Po njemu poređajte grančice ruzmarina.

Pecite od 25 do 30 minuta, pa, ako želite, pospite rendanim biljnim sirom.

Prijatno! 

(Ona.rs)