Salata sa mladim lukom i pavlakom: Savršen prilog uz pečenje

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Brza i jednostavna prolećna salata

Foto: Shutterstock

Ako tražite svežu prolećnu salatu i nešto što bi vam dobro došlo kao prilog uz vaskršnju trpezu, imamo pravi recept.

Spremite laganu ali veoma ukusnu salatu od mladog luka, pavlake i fete i vaši ukućani će vam biti zahvalni.

Sastojci:

  • 2 veze mladnog luka
  • 1 čaša kisele pavlake (veći procenat masti) 
  • 200 g fete
  • so i biber prema ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • peršun (opciono)

Priprema: 

Operite i očistite mladi lud, a potom ga iseckajte na kolutiće. Posolite i pobiberite prema ukusu, i blago izgnječite viljuškom da luk omekša.

U posebnoj posudi dobro izgnječite fetu i potom dodajte pavlaku.

Prespite luk u posudu i sve dobro promešajte.

Prelijte sa sve kašike maslinovog ulja i dekorišite sa svežim sitno seckanim peršunom.

Ostavite je u frižideru da se dobro ohladi.

Prijatno!

(Ona.rs)