Bakini jogurt-uštipci: Meki zalogaji koji nas vraćaju u detinjstvo i toplinu doma

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock/V.Dr

Omiljeni doručak detinjstva, omiljeni doručak koji se slaže uz sve drugo što imate u frižideru. Omiljen zato što se brzo sprema, a nema koga neće obradovati.

Ovaj recept uvrstićete u one kojima se stalno vraćate!

Nema ničeg lepšeg od mirisa sveže prženih uštipaka koji ispunjavaju kuću. Bakini jogurt-uštipci su jednostavni, mekani i lagani, sa blagim ukusom koji podseća na detinjstvo i porodične trenutke oko stola. Savršeni su za doručak, popodnevni užitak ili kada želite da se vratite kući i uživate u toplini doma.

Sastojci za jogurt uštipke:

  • 1 jaje
  • 250 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • oko 500 g oštrog brašna
  • ulje

Priprema jogurt uštipaka:

U posudu dodajte jogurt i jaje, zatim promešajte.

Dodajte prašak za pecivo i kašičicu soli. Promešajte dobro. Postepeno dodajte brašno dok ne formirate čvrsto testo. Testo je zatim odmah spremno, ne mora da naraste.

Razvijte testo, ne mora da bude mnogo debelo, pa ga onda isecite na kvadratiće. Svaki od kvadratića pecite par minuta na ulju u zagrejanom tiganju sa obe strane.

Prijatno!

(Ona.rs)