Sočna i ukusna letnja pita: Novi omiljeni način da započnete dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan obrok za ove dane!

Foto: Freepik

Ako ste ljubitelj povrća onda je ovo pravi recept za vas. Nesumnjivo, iznova ćete mu se vraćati.

Sastojci za letnju pitu:

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 3 jajeta
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml vode
  • 200 g šampinjona
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 g spanaća
  • 100 g feta sira
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • začini po želji 

Priprema letnje pite:

Operite i sitno iseckajte sveže povrće - šampinjone, crvenu papriku, tikvicu, crni luk i beli luk. Ako koristite smrznuto povrće, ostavite ga da se odmrzne pre pripreme.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dinstajte crni luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte šampinjone i nastavite sa dinstanjem dok ne omekšaju. Dodajte crvenu papriku i tikvicu i nastavite dinstanje još nekoliko minuta dok povrće ne postane mekano. Na kraju, ubacite spanać i kratko ga dinstajte. Začinite po ukusu solju, biberom i omiljenim začinima.

U posebnoj posudi umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Dodajte izmrvljeni feta sir i dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Izmutite jaja, dodajte u njih jogurt, vodu i lagano dodajte brašna uz neprestano mešanje. Za kraj dodajte prašak za pecivo.

Pomešajte sve sastojke i zatim ih izlijte u pleh, obložen papirom. Pecite na 200 stepeni do pola sata sve dok pita ne postane zlatno-smeđa. Secite je kada se ohladi.

Prijatno!

(Ona.rs)