"Pijani" šaran: Idealan ručak za praznični dan
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ulepšajte ilindansku trpezu
Foto: Shutterstock
Riba je uvek poželjna na trpezi, a kada je u pitanju šaran, znamo da obećava pravu gozbu. Idealan je za praznične dane i veća okupljanja, a recept za pijanog šarana je više nego jednostavan. Uživanje pak vrhunsko.
Sastojci:
- 1 šaran srednje težine (1,5 - 2 kg)
- ulje
- so ili suvi biljni začin
- čaša belog vina
- prezle
Priprema:
Ribu operite i očistite, sami ili pustite profesionalca da to uradi.
Zasecite je na režnjeve i začinite solju ili suvim biljnim začinom, šta preferirate.
Uvaljajte šarana u prezle, te položite u pleh podmazan uljem.
Pecite u vreloj rerni oko 25 minuta.
Kada šaran lepo porumeni, prelijte ga vinom i ostavite da se još malo zapeče.
Poslužite ga uz pirinač ili pečen krompir i sezonsku salatu.