Kako napraviti kikiriki puter: Gastro influenserka Milica Đorđević ima proveren recept

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogima omiljeni namaz u domaćoj radinosti

Foto: Pexels / Karolina Kaboompics

Kikiriki puter je ona kašičica zadovoljstva koja mnogima može da ulepša dan. Neko bez njega ne može zamisliti užinu ili doručak, a mnogima je i prateći deo pri glavnom jelu. Recept za njega možete probati i u kućnoj radinosti, a mi vam prenosimo predlog gastro influenserke Milice Đorđević.

Posebno je važno što puter nema dodatog ulja.

Sastojci: 

  • minimalno 200-300 g kikirkija (pečeni neslani ili blanširani)
  • prstohvat soli

Priprema: 

Stavite kikiriki u multipraktik i sitinite ga dodajući malo soli dok ne dobijete puter-smesu.

Sipajte u tegle i živajte u ukusu.

Prijatno!

(Ona.rs)