Ovako se prave najbolje i najkremastije njoke: Uz slaninicu i brokoli, ovo je savršen, a zdrav recept

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oduševićete se ukusom!

Foto: Shutterstock

Ovako spremljene njoke toliko budu mekane i ukusne - polizaćete tanjire, sigurno.

Sastojci:

  • 1 pakovanje njoka
  • jedna i po kašika brašna
  • 50 g putera
  • oko 300 - 400 ml mleka
  • 250 g čedar sira
  • 200 g slanine
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
  • 200 g brokolija
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber 

Priprema:

Skuvajte njoke prema uputstvu (oko dva minuta sa malo maslinovog ulja) Posebno skuvajte brokoli - potopite u proključalu vodu na minut. Propržite kockice slanine sa sitno naseckanim belim lukom u malo dubljem tiganju, a zatim prebacite na tanjir, a u tom tiganju napravite bešamel - otopite puter, dodajte brašno, sjedinite, a zatim dodajte mleko malo po malo, dok ne dobijete gustinu malu gušću od smese za palačinke.

Tome dodajte čedar sir, mešajte dok se skroz ne otopi, zatim dodajte slaninicu, crvenu papriku, brokoli i njoke, so i biber po ukusu. Promešajte.

Prijatno!

(Ona.rs)