Ruska salata koja obara s nogu: Brza priprema, ali dug užitak u savršenom ukusu
Za sve koji su se poželeli ovog specijaliteta
Rusku salatu obično vezujemo za novogodišnje praznike i jedna je bez koje se neka slavlja ne mogu zamisliti. No, to je samo nepisano pravilo.
Ko god da pred sobom i u ovo doba ugleda ovu čuvenu salatu, neće odeleti da je ne okusi. Recepti se razlikuju u sitnicama, ali zato svako pronađe jedan sastojak koji mu ulepša ovaj obrok.
Sastojci za rusku saltu:
- 1 kesa povrća za rusku salatu (obično bude 450 grama)
- 1 pileće belo meso
- 200 g šunke
- 2 jajeta
- 150 g kiselih krastavaca
- 250 g majoneza
- 250 g kisele pavlake
- 1 kašika senfa
- so
- biber
Priprema ruske salate:
Mešavinu povrća prokuvajte na kratko u slanoj vodi, zajedno sa mesom.
Kada proključa voda, izvadite povrće, pa properite hladnom vodom. Ostavite da odstoji u cediljki.
Piletina kada se skuva dobro, dovoljno je viljuškom iscepkati meso, pa ubacite u činiju.
Stavite jaja da se kuvaju i obratite pažnju da budu tvrdo kuvana. Najsigurnije je da ih ostavite da se kuvaju još 10 minuta nakon što voda proključa.
Šunku i kisele krastavčiće isecite na kockice, pa ubacite u činiju sa mesom. Začinite po želji.
Dodajte povrće, pa preko dodajte pavlaku, majonez i senf, pa se dobro promešajte.
Probajte i zaključite da li želite da dodate više pavlake ili majoneza.
Stavite u frižider da odstoji dovoljno da se hladnija posluži.
Prijatno!
(Ona.rs)