Recept za kisele krastavce bez konzervansa: Ukusna tegla prave zimnice bez koje ruska salata ne može da prođe

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukus je koji će se tražiti cele zime

Foto: Shutterstock

Uveliko se iz domova širi miris paprika zbog pripreme zimnice, ali nije tražena samo paprika, ima tu i drugih stvari. Mnogi će se pre opredeliti za kisele krastavce.

Njihova priprema nije teška, a poseban je recept za njih bez konzervansa.

Sastojci za kisele krastavce bez konzervansa:

  • 3 kg kiselih krastavaca
  • 3 l vode
  • 700 ml sirćeta
  • 4 kašike soli
  • 3 kašike šećera
  • malo slanutka (slačice)

Priprema kiselih krastavaca bez konzervanca:

U većoj šerpi treba da pomešate vodu, sirće, so i šećer i da pustite da provri. Jako je važno da koliko kilograma kornišona uzmete, toliko mora biti i vode. Kada to provri, ostavite da se ohladi.

Krastavce lepo operite, osušite (možete da ih prebrišete) i počnite da ih ređate u sterilisane tegle, trudeći se da ne bude mnogo prostora među njima.

Ohlađenu tečnost sipajte preko krastavaca i dodajte malo slanutka, možete i u tečnost ili direktno u teglu i dobro zatvorite. Tečnost treba da bude skroz preko krastavaca, nijedan ne sme da bude "suv".

Tegle umotajte u frotir, peškir ili ćebe i ostavite da se prirodno ohladi. Posle toga ih možete koristiti, a po otvaranju ih držite u frižideru. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.

Uživajte!

(Ona.rs)