Recept za kisele krastavce bez konzervansa: Ukusna tegla prave zimnice bez koje ruska salata ne može da prođe
Ukus je koji će se tražiti cele zime
Uveliko se iz domova širi miris paprika zbog pripreme zimnice, ali nije tražena samo paprika, ima tu i drugih stvari. Mnogi će se pre opredeliti za kisele krastavce.
Njihova priprema nije teška, a poseban je recept za njih bez konzervansa.
Sastojci za kisele krastavce bez konzervansa:
- 3 kg kiselih krastavaca
- 3 l vode
- 700 ml sirćeta
- 4 kašike soli
- 3 kašike šećera
- malo slanutka (slačice)
Priprema kiselih krastavaca bez konzervanca:
U većoj šerpi treba da pomešate vodu, sirće, so i šećer i da pustite da provri. Jako je važno da koliko kilograma kornišona uzmete, toliko mora biti i vode. Kada to provri, ostavite da se ohladi.
Krastavce lepo operite, osušite (možete da ih prebrišete) i počnite da ih ređate u sterilisane tegle, trudeći se da ne bude mnogo prostora među njima.
Ohlađenu tečnost sipajte preko krastavaca i dodajte malo slanutka, možete i u tečnost ili direktno u teglu i dobro zatvorite. Tečnost treba da bude skroz preko krastavaca, nijedan ne sme da bude "suv".
Tegle umotajte u frotir, peškir ili ćebe i ostavite da se prirodno ohladi. Posle toga ih možete koristiti, a po otvaranju ih držite u frižideru. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.
Uživajte!
(Ona.rs)