Recept za najmekšu pitu sa sirom od heljdinih kora: Ovakav doručak se ne preskače

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite duplu porciju na vreme

Foto: Shutterstock

Pite sa sirom su neprevaziđeni specijalitet u svakom domu. Međutim, nekad je i mala promena može učiniti boljom, a to će vam pokazati i ovaj jednostavan recept.

Naime, prirpemite svoje stomake i čula ukusa, jer ova pita sa heljdinim korama postaje lepša iz zalogaja u zalogaj.

Sastojci za najmekšu pitu sa sirom od heljdinih kora

  • 500 g gotovih heljdinih kora
  • 400 g feta sira (ili drugog sira po izboru)
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • biber
  • ulje

Priprema najmekše pite sa sirom od heljdinih kora:

U velikoj posudi izmrvite feta sir, pa dodjate kiselu pavlaku, jaja, so i biber.

Dobro promešajte da se sjedini.

U duboki pleh ili tepsiju stavite prvu heljdinu koru. Prelijte sa malo ulja ili otopljenog putera.

Na koru stavite deo fila i ravnomerno rasporedite.

Pokrijte sa drugom korom i ponovite postupak sa uljem i filom.

Ponovite dok ne potrošite sve kore i fil.

Završite sa poslednjom korom, koju takođe premažite uljem.

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

(Ona.rs)