Supa od povrća greje i spolja i iznutra: Pripremite je dok radite druge poslove, a posle uživajte natenane

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Ne postoji bolji način da se utoplimo kao što to možemo da uradimo preko hrane. Ona nas može ugrejati i unutra i spolja, a posebno ako nam donosi i blagodeti u smislu zdravih namirnica.

Supa od povrća je poželjna u ovo doba godine, a njen recept i sama priprema nisu toliko komplikovani, tako da je možete skuvati dok radite neke druge kućne obaveze.

Sastojci za supu od povrća:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • pola štapa celera
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 1 paradajz
  • 2 veća krompira
  • 2 lista lovora
  • 1 šaka kukuruza šećerca
  • 1 šaka graška
  • so
  • biber
  • ostali začini po želji

Priprema supe od povrća:

Na zagrejanom maslinovom ulju dinstajte sitno seckan crni luk, šargarepu i celer. Dovoljno je oko 5 minuta, pa im onda dodajte sitno seckan beli luk.

Posle toga, kada se mirisi i sastojci spoje, dodajte sitnije seckan paradajz, kao i krompir (potrudite se da on bude što sitnije isečen jer mu treba vremena da se termički obradi), lovor i ostale začine pa pustite da se dobro ukrčka.

Potom smanjite temperaturu ringle, dodajte bujon i ostavite oko pola sata da sve dobro omekša, pa na kraju dodajte kukuruz i grašak, i sve zajedno kuvajte najviše oko 10 minuta.

Poslužite dok je topla.

Prijatno!

(Ona.rs)