Supa od povrća greje i spolja i iznutra: Pripremite je dok radite druge poslove, a posle uživajte natenane
Ne postoji bolji način da se utoplimo kao što to možemo da uradimo preko hrane. Ona nas može ugrejati i unutra i spolja, a posebno ako nam donosi i blagodeti u smislu zdravih namirnica.
Supa od povrća je poželjna u ovo doba godine, a njen recept i sama priprema nisu toliko komplikovani, tako da je možete skuvati dok radite neke druge kućne obaveze.
Sastojci za supu od povrća:
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- pola štapa celera
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 ml pilećeg bujona
- 1 paradajz
- 2 veća krompira
- 2 lista lovora
- 1 šaka kukuruza šećerca
- 1 šaka graška
- so
- biber
- ostali začini po želji
Priprema supe od povrća:
Na zagrejanom maslinovom ulju dinstajte sitno seckan crni luk, šargarepu i celer. Dovoljno je oko 5 minuta, pa im onda dodajte sitno seckan beli luk.
Posle toga, kada se mirisi i sastojci spoje, dodajte sitnije seckan paradajz, kao i krompir (potrudite se da on bude što sitnije isečen jer mu treba vremena da se termički obradi), lovor i ostale začine pa pustite da se dobro ukrčka.
Potom smanjite temperaturu ringle, dodajte bujon i ostavite oko pola sata da sve dobro omekša, pa na kraju dodajte kukuruz i grašak, i sve zajedno kuvajte najviše oko 10 minuta.
Poslužite dok je topla.
Prijatno!
(Ona.rs)