Recept za najbolje gvakamole: Sos koji će voleti svi gurmani, a koji je spreman za tili čas

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Istina da je avokado možda nedovoljno zastupljen na našoj trpezi, da ga mali broj ljudi konzumira. Ipak, gvakamole sos koji se pravi od ovog voća je i te kako zastupljen i uvek je rado viđen gost na večerama i kanapeima.

Nema potrebe da ga kupujete već ga možete i sami napraviti i ovo je recept koji će oduševiti svakog vašeg gosta.

Sastojci za gvakamole sos:

  • 2 zrela avokada
  • 1 kašika soka od limuna ili limete
  • pola glavice crnog luka
  • 1 ljuta paprika
  • 2 kašike korijandera
  • pola zrelog paradajza
  • malo bibera
  • tortilja čips
  • malo soli

Priprema gvakamola sosa:

Oljuštite avokado i uklonite u košticu. U činiji ga viljuškom zgnječite ali ne preterujte jer ne treba da bude kaša, već je poželjno da ostane i po koji komad avokada.

Dodajte u činiju sve ostale sastojke i tek na kraju so i sok od limuna. Upravo ta kiselina će obezbediti ravnotežu u bogatstvu ukusa i začinjenosti. Papričicu sitno iseckajte i sve zajedno dobro sjedinite.

Dobijeni sos odmah poslužite, a ako ga spremate nekoliko sati unapred, samo ga prekrijte providnom folijom kako biste sprečiti da vazduh dopre do sosa da ne bi postao braon boje.

Možete ga ukrasiti peršunom ili seckanim rotkvicama. Sada je sos spreman da tortilja čipsom zaronite u njega.

Prijatno!

(Ona.rs)