Idealni doručak za početak još jednog posnog dana: Kačamak iz bakine kuhinje

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Iako post na vodi deluje kao težak zadatak, on to ne mora da bude, a mi vam predlažemo jedan odličan recept.

Sastojci za kačamak:

  • 500 grama kukuruznog brašna
  • 2 glavice crnog luka srednje veličine
  • 1 litar vode
  • so po ukusu

Priprema za kačamak:

Sipajte litar vode u šerpu, posolite, pa ostavite da proključa. Zatim sipajte kukuruzno brašno i neprestano mešajte na tihoj vatri da se ne formiraju grudvice, pa kad se ukuva, posle dvadesetak minuta, isključite i ostavite da se krčka još neko vreme na toplom šporetu.

Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na malo vode, posolite.

Sipajte kačamak u tanjir, pa preko toga stavite sos od crnog luka.

(Ona.rs)