Žuta boranija sa mesom je najbolji ručak koji ćete skuvati ove nedelje: Čorbasti raj za gurmane

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Ručak je prilika da unesete esencijalne hranljive materije koje su vašem telu potrebne. Dobro zaokružen obrok osigurava da dobijete vitamine, minerale i makronutrijente potrebne za optimalno zdravlje.

Prenosimo vam recept savršene žute boranije sa mesom.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • pileće meso (bataci, belo) ili mešano
  • 2 krompira
  • 1 kesa smrznute boranije
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike po ukusu
  • 1 kašičica soli
  • suvi biljni začin
  • 1 prstohvat začina bahart

Priprema:

Na ulju ispržite crni luk iseckan na kockice - kada postane staklast dodajte iseckanu šargarepu i meso.

Dodajte malo vode i poklopljeno dinstajte dok šargarepa ne omekša. Dodajte boraniju, pa poklopite da se polako dinsta, povremeno dodavajte vodu i voditi računa koliko želite da bude čorbasto.

Kada boranija bude pod vodom, dodajte isečen krompir i kuvajte još malo.

Pripremite zapršku tako što ćete na malo zagrejanog ulja propržiti kašiku brašna i kašičicu slatke mlevene paprike. Zapržite boraniju, začinite solju i suvim biljnim začinom, dodajte izgnječen beli luk, kuvajte još koji minut.

Dodajte seckani sveži peršun po ukusu.

Prijatno!

(Ona.rs/Recepti)