Žuta boranija sa mesom je najbolji ručak koji ćete skuvati ove nedelje: Čorbasti raj za gurmane
Ručak je prilika da unesete esencijalne hranljive materije koje su vašem telu potrebne. Dobro zaokružen obrok osigurava da dobijete vitamine, minerale i makronutrijente potrebne za optimalno zdravlje.
Prenosimo vam recept savršene žute boranije sa mesom.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- pileće meso (bataci, belo) ili mešano
- 2 krompira
- 1 kesa smrznute boranije
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica mlevene crvene paprike po ukusu
- 1 kašičica soli
- suvi biljni začin
- 1 prstohvat začina bahart
Priprema:
Na ulju ispržite crni luk iseckan na kockice - kada postane staklast dodajte iseckanu šargarepu i meso.
Dodajte malo vode i poklopljeno dinstajte dok šargarepa ne omekša. Dodajte boraniju, pa poklopite da se polako dinsta, povremeno dodavajte vodu i voditi računa koliko želite da bude čorbasto.
Kada boranija bude pod vodom, dodajte isečen krompir i kuvajte još malo.
Pripremite zapršku tako što ćete na malo zagrejanog ulja propržiti kašiku brašna i kašičicu slatke mlevene paprike. Zapržite boraniju, začinite solju i suvim biljnim začinom, dodajte izgnječen beli luk, kuvajte još koji minut.
Dodajte seckani sveži peršun po ukusu.
Prijatno!
(Ona.rs/Recepti)