Recept za domaći posni majonez: Ukusan i kremast, prava posna delicija za sve ukućane

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

U toku je vaskršnji post, pa se često domaćice odlučuju na posna predjela, gde je najtraženiji posni majonez. Najlepše je kada se napravi u domaćoj radinosti, pa zašto onda ne biste usvojili ovaj recept za domaći posni majonez.

Sastojci za posni majonez:

  • 300 ml ulja
  • 200 ml sojinog mleka
  • 1 kašika senfa
  • sok od jednog limuna
  • so
  • biber

Priprema posnog majoneza:

U činiju ili najbolje bi bilo teglu, sipajte ulje i sojino mleko, senf i sok od limuna. Štapnim mikserom mutite nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine i dok se sve lepo ne zgusne.

Potom, dodajte začine po ukusu i ponovo mutite da se začini raspodele po majonezu. Znaćete da je majonez gotov kada bude svetložute boje i kada dobije kremastu teksturu. Ovako pripremljen posni majonez možete koristiti za prelive, soseve ali i kao umak za grilovano povrće.

Prijatno!

(Ona.rs)