Recept za domaći posni majonez: Ukusan i kremast, prava posna delicija za sve ukućane
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock
U toku je vaskršnji post, pa se često domaćice odlučuju na posna predjela, gde je najtraženiji posni majonez. Najlepše je kada se napravi u domaćoj radinosti, pa zašto onda ne biste usvojili ovaj recept za domaći posni majonez.
Sastojci za posni majonez:
- 300 ml ulja
- 200 ml sojinog mleka
- 1 kašika senfa
- sok od jednog limuna
- so
- biber
Priprema posnog majoneza:
U činiju ili najbolje bi bilo teglu, sipajte ulje i sojino mleko, senf i sok od limuna. Štapnim mikserom mutite nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine i dok se sve lepo ne zgusne.
Potom, dodajte začine po ukusu i ponovo mutite da se začini raspodele po majonezu. Znaćete da je majonez gotov kada bude svetložute boje i kada dobije kremastu teksturu. Ovako pripremljen posni majonez možete koristiti za prelive, soseve ali i kao umak za grilovano povrće.
Prijatno!
(Ona.rs)