Recept za posne domaće lepinje: Mekane kao duša, one su novi favorit!

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Savršeno je vreme da se počastite toplim, ukusnim i posnim lepinjama za doručak. Prave se od jednostavnih sastojaka, za pripremu ne treba mnogo, a mogu se peći u rerni ili na tiganju. Savršene su za posluživanje uz razne namaze, salate ili kao dodatak uz kuvana jela, ako ipak pretekna po koja od doručka.

Zavrnite rukave i spremite savršene lepinje za ovo vreme posta, po jednostavnom receptu.

Sastojci za posne domaće lepinje: 

  •  500 g brašna
  • 350 ml mlake vode
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema posnih domaćih lepinja:

U mlaku vodu sipajte prašak za pecivo, so, šećer, ulje i brašno, pa zamesite testo dok ne postane glatko. Podelite testo na jednake delove, pa razvucite svaki istog obima kao tanjir.

Zagrajte tiganj i premažite sa vega par kapi ulja i pecite lepinje na srednjoj vatri po par minuta sa obe strane.

Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene krpom dok ne bude vreme za posluživanje, kako bi ostale mekane i tople.

Prijatno!

(Ona.rs)