Brusketi, recept koji osvaja: Hrskavo i sveže predjelo puno ukusa, osetite šarm Italije

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Kada vam se najave gosti, bilo bi lepo da ih poslužite nečim spremljenim na brzinu, baš kao što su brusketi čiji je recept nikad lakši i brži. Oduševite prijatelje i iznenadne goste ovim predjelom ili aperitivom.

Sastojci za bruskete:

  • 1 vekna bageta
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 8 komada suvog paradajza ili 1 svež paradajz
  • malo seckanog bosiljka
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica balzamiko sirćeta
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema brusketa:

Pre svega zagrejte rernu i isecite baget na kriške. Poređajte kriške u pleh i premažite svaku krišku sa kašičicom maslinovog ulja i pecite od 10 do 12 minuta sve dok hleb ne postane zlatno-smeđi i dok ne postane hrskav.

Dok se hleb peče, spremite nadev. U činiju pomešajte iseckani suvi paradajz, iseckani suvi bosiljak, rendani parmezan, sitno seckani beli luk i balzamiko sirće. Posolite i dobro promešajte i dodajte mleveni crni biber pa ponovo dobro promešajte.

Kada se hleb bude ispekao, izvadite ga iz rerne i obilno sipajte po kašiku nadeva na svaku krišku. Kada završite ovaj proces, brusketi su spremni za posluženje, može i uz dobru čašu vina.

Prijatno!

(Ona.rs)