Recept za savršenu teleću čorbu: Jelo za svečane prilike, klasika koja greje dušu i stomak
Teleća čorba je mnogima jedno od omiljenih jela i pravi izbor za sve koji žele bogat i ukusan obrok. Ovaj specijalitet savršen je kao svečano jelo na porodičnim okupljanjima. Njena priprema, po ovom receptu, zahteva malo više vremena, ali rezultat je prava nagrada - savršenstvo u svakom zalogaju.
Sastojci za teleću čorbu:
- 600 g teletine
- 2 glavice crnog luka
- 3 šargarepe
- 2 krompira
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- čaša kisele pavlake (180 g)
- so
- biber
- 1 list lovora
- 1 kašičica suve začinske paprike
- peršunov list (po želji)
Priprema teleće čorbe:
Očistite crni luk, pa ga sitno iseckajte i izdinstajte u dubljoj šerpi dok ne postane staklast. Dodajte meso koje ste isekli na manje komade, pa dinstajte sve zajedno oko desetak minuta.
Oljuštite šargarepu i krompir, pa ih iseckajte na kockice. U šerpu u kojoj ste dinstali luk i meso sipajte dva litra vode, dodajte biber, so, lovorov list, šargarepu i krompir, poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, ravnu kašičicu začinske paprike i malo vode, pa sve sjedinite i sipajte u čorbu. Ostavite da vri nekoliko minuta, pa sklonite šerpu sa ringle.
U vruću čorbu dodajte umućeno jaje sa kiselom pavlakom, promešajte i ostavite čorbu da odstoji desetak minuta. Teleća čorba je spremna za posluženje.
Prijatno!
(Ona.rs)