Recept za džem od kajsija koji svi traže! Miris će vas vratiti u detinjstvo i u bakinu kuhinju
Miris svežih kajsija neodoljivo nas podseća na leto, detinjstvo i bakin mirisni kolač iz rerne. Ove sočne, slatko-kisele voćkice ne samo da su bogate vitaminima, već su i sjajan sastojak za brojne domaće poslastice. Trenutno je u jeku sezone pravljenje džema od kajsija čiji je recept vrlo jednostavan i gotovo svaka domaćica može da ga napravi.
Sastojci za džem od kajsija:
- 1 kg očišćenih kajsija
- 400 gr šećera
Priprema džema od kajsija:
Kajsije usitnite tako što ćete ih iseći na sitnije komade, dodajte šećer i lagano izgnječite rukama ili gnječilicom i ostavite da odstoji nekoliko sati.
Kuvajte džem od kajsija na nižoj temperaturi oko sat vremena.
Vreme kuvanja je okvirno jer nisu sve kajsije iste, jer su neke sočnije od drugih. Kada varjačom pređete po dnu i budete videli dno, džem od kajsija je gotov.
Imajte na umu da ako spremate veću količinu džema od kajsija, više će vam i vremena trebati da ga spremite. Kada džem od kajsija bude spreman, sipajte ga u sterilisane tegle i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
Prijatno!
(Ona.rs)