"Nema ruku i noge, ali za mene je savršen": Mama zadržala bebu nakon što je saznala da neće imati udove

B. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena je prihvatila novorođenče iako su svi strahovali kako će to sve izgledati

Foto: Shutterstock

Još dok je bila trudna, Rouzi Higs (32) su rekli da njen sin može da ima telesne nedostatke pošto su utvrdili u 20. nedelji amnionske trake, odnosno stanje koje sprečava da udovi pravilno rastu.

Njeni najbliži su očekivali da će makar razmisliti o tome da li će zadržati bebu ili ne, ali Rouzi nije imala dilemu - odmah je odlučila da će se beba roditi. Ipak, kada su joj to saopštili, ona je bila zabrinuta i uznemirena, ali nijednog trenutka nije sumnjala u svoju odluku, piše "Yahoo". Posle ovog saznanja, lekari su pažljivo pratili njenu trudnoću jer je svaki ultrazvuk govorio drugačije.

- Kada sam bila zaokupljena nekim poslom, nisam o tome razmišljala, ali čim bih se opustila i imala slobodno vreme, razne misli su mi se vrzmale po glavi. Bila sam zabrinuta da li će još nešto krenuti po zlu - iskreno je rekla Rouzi.

Ona je Henrija rodila carskim rezom i tada je viđeno da Henri ima samo jednu ruku.

Srećan je dečak kojeg invaliditet ne sputava.

- Možda nema ruku i noge, ali za mene je savršen - hvala mama srećnog dečkića.

U celom procesu imala je podršku mame i supruga Pitera, koji je prvi video Henrija po rođenju. On je uzeo bebu i doneo je Rouzi da ga uzme u naručje.

- Dok je dolazio ka meni, ja sam se već zaljubila - kaže Rouzi.

Henrija su kod kuće već čekale sestra Alis i brat Majkl, koji je autističan, i oboje su ga odmah prihvatili i pomagali roditeljima u njegovom odgajanju.

Njena mama joj takođe pomaže i dosta plete odeću za Henrija jer je jako teško pronaći onu odgovarajuću. Na svu sreću, mali Henri je lepo napredovao, vrlo brzo je bio u stanju da uhvati rukicom određene predmete. Ujutru ih budi svojim brbljanjem i unosi radost u porodicu.

Ušli su u razgovore za dobijanje proteze, što će im svima napraviti razliku.

(Ona.rs)