• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Njen posao je da mazi ljude za 200 dolara po satu: Ovu neobičnu profesiju izabrala je nakon užasnog iskustva

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Misi je bila srećna i zdrava sve do 19 godine, kada je doživela napad na nju koji joj je okrenuo svet naglavačke

  • 1

Misi Robinson iz Kvinsledna bila je srećna i zdrava tinejdžerka sa snovima da se pridruži australijskoj vojsci. Međutim, njen život se tragično okrenuo kada je sa 19 godina doživela traumatski seksualni napad, nakon čega je prošla kroz „mračan“ period u svom životu. Ipak, sada je preokrenula stvari.

U 2008. godini, kada je imala 28 godina, dijagnostikovana joj je kompleksna mentalna bolest koja je označila početak više od dve decenije borbe sa bipolarnim afektivnim poremećajem, kompleksnim PTSP-om i psihozom. Sada ima 45, ali se jedno vreme našla u "veoma mračnom periodu" nakon što je stavljena na lekove. Tada je počela da dobija na težini i 17 godina nakon napada težila je 120 kilograma.

Ali ovaj jaka žena, govornik, trener, autor i zagovornik mentalnog zdravlja odlučila je da je vreme za promenu.

- Nisam želela da propustim narednih 40 godina, pa sam odlučila da učinim sve što je u mojoj moći da sebi stvorim bolju budućnost. Obrazovala sam se i donosila bolje izbore. Dala sam prioritet svojoj kondiciji i promenila navike u ishrani. Bio je to izuzetno težak i nikako linearan proces, ali kroz doslednost i posvećenost sebi, uložila sam se i transformisala svoj život. Sada imam 60 kilograma i osećam se fantastično. Transformacija nije bila samo zbog moje težine ili imidža. Čitav moj životni stil se promenio i koliko god to kliše zvučalo, osećala sam se nezaustavljivo. Uvek sam bila samopouzdana osoba, ali sada sam imala čvrst dokaz da mogu da postignem sve što zamislim - objasnila je ova Žena.

Kako kaže, pre dve godine, gledala je neku emsiju gde je videla "terapeuta za maženje" u akciji. Zaintrigirana, istražila je da li je "terapija maženjem" stvarna stvar i pronašla organizaciju koja nudi obuku. Odmah se prijavila.

Sada, ona nudi ovu jedinstvenu terapiju, pružajući neseksualni ljudski dodir za 200 dolara po satu.

- Maženje nije samo osećaj toplote i udobnosti. To je potreba za fizičkim dodirom u bezbednom, brižnom, pouzdanom okruženju. Kao terapeut za maženje, pomažem ljudima koji doživljavaju odsustvo neseksualne intimnosti. Svaka sesija počinje uvodom o tome kako funkcioniše terapija maženjem, nakon čega sledi diskusija oko pristanka i granica gde klijent i ja uspostavljamo i slažemo se o tipovima dodira koji su prihvatljivi. Zatim identifikujemo koje pozicije žele da izaberu – ovo može varirati od držanja za ruke do hvatanja kašikom ili zagrljaja. Podstičem verbalnu komunikaciju tokom cele sesije kako bi klijenti mogli da izraze kako se osećaju - objašnjava ova devojka.

Misi kombinuje maženje sa vežbama disanja, meditacijom i različitim tehnikama kako bi pomogla klijentu da se opusti i oslobodi svoje emocije.

- Nedostatak ljudskog dodira može imati značajan uticaj na našu sposobnost da funkcionišemo i donosimo odluke, kao i na naše celokupno zdravlje. To je najčešći uzrok usamljenosti. U stvari, prejedanje, samodestruktivne navike (pušenje, grizenje noktiju, čupanje kose itd.) kao i kompulzivno seksualno ponašanje povezani su sa onim ljudima kojima nedostaje ljudski kontakt. Nedostatak dodira može videti otuđenje od drugih i nas samih, a može se videti da se manifestuje u ponašanjima kao što su dosada kod kuće i na poslu, agresija, pogoršano mentalno zdravlje, seksualna disfunkcija, nezadovoljavajući odnosi i sveukupno smanjen kvalitet života. volim svoju ulogu. Neverovatno je korisno koristiti svoja iskustva mentalnog zdravlja i obuke da pomognem drugima - zaključuje ona.

(Ona.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo hipnoterapiju i prenosimo vam utiske

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Budi jaka

Komentari

  • Viki

    31. avgust 2024. | 10:02

    Da li se klijenti bas uvek zadovolje mazenjem, pitam se.

    Podelite komentar