• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da ubrzate metabolizam i time lakše gubite kilograme: Za početak ne spremajte hranu sa ovim uljima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proverite da li ste dosad primetili da vam nešto od ovih namirnica smeta

  • 0
ulje od semenki Foto: Shutterstock

Stručnjak za metabolizam podelio je svoja tri saveta za skidanje viška kilograma kroz izbor pravilne i ciljane ishrane. Džastin Nault je trener ishrane koji pomaže ljudima da ubrzaju metabolizam i "smršaju jedući više".

U nedavnom "TikTok" video-snimku, koji je dobio više od dva miliona pregleda, otkrio je tri promene koje ljudi koji žele da smršaju treba da unesu u svoju ishranu.

- Tri stvari koje odmah ubrzavaju vaš metabolizam. Ako vaše telo skladišti višak masti koju ne možete da izgubite, čak i ako vežbate i smanjujete kalorije, verovatno imate neki oblik kliničke metaboličke disfunkcije. Ali vaše telo je prilagodljivo i metabolička oštećenja su reverzibilna. Evo kako to učiniti - počinje on u videu.

1. Nemojte koristiti ulja od semenki

Prva promena koju je Nault preporučio bila je uklanjanje ulja od semena iz vaše ishrane.

- Ne kuvajte sa njima, proverite svaku etiketu sa sastojcima na svim prerađenim namirnicama koje kupujete i zamolite u restoranima da spremaju vašu hranu na puteru - rekao je on.

U zasebnom video-snimku, Nault je objasnio šta su ulja iz semena i naveo "dobra ulja" koja možete da koristite u svojoj ishrani, a koja će pomoći vašem metabolizmu, piše "7Life".

Nault je preporučio da koristite maslinovo ulje, kokosovo ulje, puter, životinjske masti i održivo palmino ulje, kao i da izbegavate sva druga ulja iz semena.

@theclovisculture More metabolism resources on my profile 📲 #metabolism #metabolichealth #weightloss #weightlosscoach #healthyweightloss #howtoloseweight #loseweightfast ♬ original sound - Justin Nault | Fat Loss Coach

2. Dva grama proteina po kilogramu idealne telesne težine

Zatim, Nault je predložio da povećate unos proteina, jedući gram proteina na jednu funtu (0,45 kilograma) idealne telesne težine.

- Ako želite da imate 130 funti (59 kg), jedite najmanje 130 g proteina dnevno - objasnio je on.

Kasnije u odeljku za komentare, Nault je rekao da mnoge žene jedu manje od 50 grama proteina dnevno.

Studija američkog Nacionalnog instituta za zdravlje procenjuje da 7,7 odsto adolescenata i 7,2-8,6 odsto starijih odraslih žena konzumiraju manje od potrebne količine proteina.

Australijski dijetetičari preporučuju odraslim ženama da jedu 0,75 grama po kilogramu telesne težine, a odraslim muškarcima 0,84 grama po kilogramu telesne težine svaki dan.

3. Zamenite prerađenu hranu celom hranom

Konačno, Nault je pozvao ljude da zamene prerađenu hranu za celu.

- Studije pokazuju da vaše telo sagoreva više kada jedete celu hranu, a ne prerađenu hranu, čak i ako jedete isti broj kalorija - objasnio je on.

U studiji Nutrition and Diabetes iz 2020. godine, 38,9 odsto ukupnog energetskog unosa odraslih Australijanaca bilo je od ultraprerađene hrane.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 4 super vežbe za jačanje leđa: Oslobodite se napetosti i stresa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje