• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Keto dijeta mi je za šest nedelja promenila život": Priča uporne žene motivisaće i vas da se pokrenete

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za kratak period je uspela da smanji kilograme i ne planira da stane

  • 0
mršavljenje, fitnes, merenje obima struka, struk, gubitak težine Foto: Pexels.com/Andres Ayrton

Mišel Stot (48), policajka, dugo se borila sa viškom kilograma. Pokušavala je razne dijete ali i kada bi joj pomogle, imale bi jo-jo efekat i opet bi se vratila na početak.

Onda je odlučila da preduzme nešto drugačije - prijavila se za program "The fast 800 keto" koji je trajao šest nedelja. Kada je počela s programom, ova žena je imala 89 kilograma, a posle samo mesec i po dana, imala je 69,8.

Kako započinje priču ova žena, ona veruje da je počela da ima nezdrav odnos prema hrani još u tinejdžerskom dobu, a tome je doprineo razvod roditelja kada je imala 14 godina. Do tada se trudila da vodi zdrav život i bila je fizički aktivna, ali posle ovog nemilog događaja koji je očigledno na nju ostavio veliki trag, ona je koristila hranu za mehanizam za odbranu i suočavanje.

Za prošlogodišnji Božić je rešila da sebe počasti knjigom "The fast 800 keto" priznajući da je bila zainteresovana za pristup ovom načinu mršavljenja.

Knjiga počinje tako što čitaoce podstiče da popune test kviz kako bi preko njega utvrdili šta bi svakom pojedincu odgovaralo od namirnica. Po rezultatima Mišel, predloženo joj je da sledi "The very fast 800" što podrazumevaopcije zdravog obroka i recepte koji će ograničiti unos kalorija oko 800-900, piše "Express".

- Jedan od mojih omiljenih recepata su lazanje sa malo ugljenih hidrata, a jako volim piletinu umotanu u pršutu. Takođe, volim palačinke sa bobičastim voćem za doručak, kao i moj muž. On je jeo istu hranu kao i ja i izgleda da zaista uživa u svim obrocima, tako da bez sumnje postaje i zdraviji - izjavila je Mišel.

Priznala je da se u početku mučila jer kao i svaki početak je to najteži deo. Iako je policajac, a pre toga je bila i u vojsci, uvek je uživala u vežbanju ali kako se gojila, tako joj je to sve teže padalo.

- Priprema je apsolutno ključna kada je u pitanju pridržavanje programa. Iako sam imala nekoliko malih grešaka, fleksibilnost vam omogućava da ponovo počnete sledećeg dana i lako se opet fokusirate. Osećala sam se da imam više energije i koncentracije, ali i manje tromo što me je motivisalo da nastavim dalje - rekla je Mišel.

Želimo joj sreću u nastavku keto dijete.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hrana kao lek: Da, moguće je, jer ono što jedete pravi razliku da li ste zdravi ili bolesni

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje