• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izgubila je 38 kilograma za 13 meseci: Priča žene koja je u trenutku presekla i donela najvažniju odluku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njoj je bilo važno da njena deca ima zdravu majku

  • 0

Brendi Tvičel (40) se često borila sa emocionalnom ishranom, jela je i kada je tužna i kada je srećna, ali i kada joj je bilo dosadno. Hrana je za nju bila uteha i to je tako trajalo godinama. Kada je imala 32 godine i dobila decu, njena težina je dostigla za nju ogromnih 108 kilograma i nešto više od decenije je bila konstanta. Istina je da je pokušavala da smrša, ali joj to nije baš polazilo za rukom.

Poziv za buđenje joj je bila informacija da ima predijabetes.

- Moj otac je dijabetičar i nisam htela da krenem njegovim putem, pa sam, koliko to smešno zvučalo, počela da vodim razgovore sama sa sobom o tome koliko je važno da moram da se menjam - rekla je Brendi, prenosi "Womens health mag".

Pored pojave visokog nivoa šećera, i njen pritisak je "otišao u nebesa". Lekari su joj dali lekove i ona je shvatila da njenoj deci ne treba bolesna majka.

Rekla je sebi da će odustajati od hrane koju je kupovala usput, jer je i bila okružena brzom hranom gde god da se kretala, a u to je uključila i vežbanje. Rešila je da u organizam unosi hranu sa manjim sadržajem ugljenih hidrata, ali i više proteina. Ujedno se i naterala da počne da vežba pošto je shvatila da njen način života može biti prepreka na zdravom životu.

U ishranu je ubacivala jaja, orašaste plodove i ribu, ali je izbacila crveno meso. U početku je vežbala od tri do četiri puta u nedelji i odmah joj je bilo bolje. Pola sata je posvećivala treningu snage, a isto toliko kardio treningu koji su se postepeno produžavali.

U međuvremenu je izgubila 38 kilograma za 13 meseci i oseća se bolje nego ikada.

Danas je ona masažni terapeut i pomaže onima koji su u problemu iz kog se ona nalazila. Njen savet je da samo budete istrajni i da će rezultati već doći.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jelena je smršala 83 kg za 18 meseci: Sad pomaže drugima da zauvek izgube višak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje