• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Joga za lice: Pet vežbi koje možete da isprobate kod kuće

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prirodna pomoć i vežbe za održavanje mlade i zdrave kože lica

  • 0
Joga za lice Foto: Shutterstock

Joga za lice, neinvazivna tehnika koja kombinuje nežne pokrete, istezanja, masaže i tehnike disanja, sve je p"rimetnija u svetu lepote i dobrog zdravlja.

Prema pisanju "BNN Network" ova praksa ozbiljno doprinosi održavanju mladalačkog i zdravog izgleda lica.

Praksa i prednosti joge za lice

Joga lica može da se radi kod kuće bez specijalizovane opreme. Nudi višestruke prednosti, uključujući stimulaciju limfnog sistema, toniranje i jačanje mišića, poboljšanje cirkulacije krvi i smanjenje stresa. Vežbe za lice pomažu u izglađivanju bora i obnavljanju kontura lica, iako ih ne eliminišu u potpunosti. Efikasnost joge za lice varira u zavisnosti od starosti, genetike, stanja kože i konzistentnosti u praksi.

Dopuna režima nege kože

Stručnjaci pojašnjavaju da joga lica ne zamenjuje medicinske tretmane ili estetske procedure, ali da može da dopuni druge prakse nege kože. U svojoj knjizi "Joga za lice", Laura Botero naglašava važnost dobre rutine uz vežbe toniranja i samomasaže za oblikovanje lica i smanjenje opuštanja.

Zena, devojka, plasticna operacija, lice nega lica Foto: Shutterstock

Joga za lice je sredstvo za vežbanje mišića lica, održavanje elastičnosti kože, ublažavanje efekata starenja i pružanje fleksibilnosti koži. Ova prirodna i jednostavna metoda poboljšanja izgleda lica je zaista značajan dodatak režimima nege kože.

Pet vežbi koje možete isprobati kod kuće

Evo pet vežbi koje se koriste u studiji JAMA Dermatology. Preporučuje se da vežbate pet do 10 minuta svakog dana u početku, a kasnije možete da povećate na 15 do 20 minuta dnevno kao deo vaše rutine nege kože i prakse samonege.

1. Podizač obraza

Otvorite usta i formirajte ih kao da želite da kažete "O". Postavite gornju usnu preko zuba i osmehnite se kao da želite da podignete mišiće obraza. Lagano stavite kažiprste na mišiće obraza, direktno ispod očiju. Otpustite mišiće obraza pa ih spustite. Zatim se ponovo osmehnite, razmišljajući o guranju mišića prema očima. Ponovite tako što ćete spustiti i podići obraze deset puta. Desetog puta, držite mišiće što je više moguće i zadržite ih 20 sekundi. Ponovite tri puta.

2. Oblikovanje veselih obraza 

Nasmejte se ne pokazujući zube i izvucite usne kao da pokušavate da pokažete što više usne. Pokušajte da se osmehnete uglovima usta tako da osetite blago zatezanje u uglovima usta. Pritisnite kažiprste u uglove usta i povucite prste do jagodica dok pritiskate mišiće. Podignite mišiće do jagodica, prema uglovima očiju. Kada dođete do vrha jagodica, zadržite 20 sekundi i osetite kako vam se mišići na obrazima stežu. Nastavite da se smejete uglovima usta dok to radite. Ponovite tri puta.

3. Podizač obrva

Pritisnite tri vrha prsta ispod svake obrve da biste naterali oči da se otvore. Nasmejte se dok pokušavate da spustite obrve na prste. Držite tu. Zatim zatvorite oči i okrenite očne jabučice prema vrhu glave. Zadržite 20 sekundi taj položaj i nastavite da se smejete. Otpustite i ponovite tri puta.

4. Učvršćivanje vilice i vrata

Otvorite usta i izgovorite "aah" zvuk. Zavijte donju usnu i uglove usana u unutrašnju stranu usta i čvrsto držite dok pružate donju vilicu napred. Koristeći donju vilicu, polako dok zatvarate usta, povlačite bradu unazad, naginjući glavu takođe unazad. Otvorite i zatvorite donju vilicu deset puta. Na 10. brojanju, vaša brada treba da bude usmerena ka plafonu. Zadržite ovu poziciju 20 sekundi. Ponovite tri puta.

5. Izgradnja temelja

Pritisnite vrhove prstiju u slepoočnice dok zatvarate vilicu, stiskajući zube i podižući bradu prema gore. Stisnite zube i koncentrišite se na slepoočnicu, razmišljajući o pokušaju da pomerite uši unazad. Zadržite deset sekundi, a zatim stisnite zadnje zube i zadržite još deset sekundi. Vaše slepoočnice treba da se pomeraju sa svakim stiskom. Opustite se, a zatim ponovite tri puta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kućni trening za ravan stomak: Vežbajte sa Larom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje