• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Detaljni uvid u rutinu vežbanja Ledi Gage: Ova žena je "čelična ledi" fitnesa

N. K.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vojnička disciplina

  • 0
Screen Actors Guild Awards Foto: Tanjug/AP

Ledi Gaga je uložila mnogo "krvi, znoja i suza", ali najviše truda, da bi bila gde jeste danas - privatno i poslovno. Odbacila je maske, kostime i nezasitu potrebu za avangardom, prihvatila sebe i uzdigla se do zvezda. Od kontroverzne pop ikone do dobitnice Oskara - ova žena je prošla zadivljujući uspon i lični razvoj.

Međutim, kao što se daje u svakom performansu, pri pisanja teksta ili muzike, Gaga trenira sa jednakim entuzijazmom i posvećenošću.

A od čega se sastoji fitnes rutina ove dive?

1. Opsežan rad 

Prema Gaginom treneru Harliju Pasternaku, trening Ledi Gage uključuje nekoliko hardkor vežbi za stomak kako bi on bio zategnut. Gaga je obožavatelj "biciklističkih trbušnjaka" i može impresivno da izvede šest serija od 20, zatim slede trbušne rotacije (koje se nazivaju i sedeći ruski obrti), a Pasternak otežava taj potez svojoj klijentkinji tako što joj drži medicinsku loptu ili bučicu u visini grudi.

Takođe je tera da radi sekvencu vežbi "osnovnih trbušnjaka", modifikovanih u "obrnute trbušnjake", a završava sa "dvostrukim trbušnjacima".

Pored toga, on se stara da ona radi 25-minutni kardio kružni trening pet puta nedeljno, što je mešavina vežbi za trbušnjake, kardia visokog intenziteta kao i treninga snage.

Ledi Gage uključuje trening "SoulCicle" koji troši kalorije. Ne samo da je primećena kako ulazi i izlazi sa časova "duhovnog biciklizma" u Njujorku, Los Anđelesu i Čikagu, već je bila domaćin vožnji i čak ima dva bicikla napravljena po meri u svom autobusu za turneje. 

- Zaista puno, puno vežbam - rekla je diva.

Lady Gaga Lejdi Gaga Foto: Profimedia/Beretta/Sims/Shutterstock Editorial

Otkrila je ljubav prema konjima kada joj je njena izdavačka kuća poklonila belu Arapkinju po imenu "Arabela"; sada poseduje nekoliko konja, uključujući pastuva po imenu Triger, čije fotografije često objavljuje na društvenim mrežama.

Dok se 30 minuta jahanja smatra umerenom vežbom, prema studiji koju je sprovelo "Britansko udruženje konja", ono ima i nekoliko prednosti za mentalno zdravlje. Može poboljšati vaše blagostanje na različite načine, uključujući društvene interakcije, promene raspoloženja, anksioznost, samopoštovanje i druge lične emocije. ​

2. Ishrana

Prema Pasternaku, ona sledi njegovu svetsku dijetu zvanu "5 faktora" koja je više životni plan ishrane nego stroga dijeta. Ideja koja stoji iza toga je da pojedinac konzumira pet obroka od pet sastojaka dnevno, pri čemu je svakom potrebno samo pet minuta za pripremu. Svaki obrok takođe mora da sadrži pet grupa namirnica: proteine poput belanaca, nemasno meso i ribu, složene ugljene hidrate kao što su povrće, slatki krompir, sočivo i ovsena kaša, vlakna, uključujući cela zrna i povrće, zdrave masti i pića bez šećera.

Tipičan ručak ili večera za zvezdu sastoji se od kinoe sa crnim pasuljem, škampi na žaru i povrća. Kada Gaga ima nezdrave želje, poput hamburgera i pomfrita, odlučuje se za zdravije varijante poput ćurećeg hamburgera bez glutena, puno začina i pečenog slatkog krompira.

Što se grickalica tiče, ako ogladni između obroka, pojede malo pakovanje bademovog putera, ponekad sa skandinavskim krekerima ili bananama bogatim vlaknima.

3. Joga

Gaga pohađa časove joge od 2004. godine, a nekad svoj uspeh pripisuje upravo meditaciji i molitvama tokom treninga.

- U svetu se mnogo toga dešava sa ljudima sve vreme. Mislim da izlečenje može doći ako smirimo naše umove i tela. Joga pomaže mom mentalnom zdravlju - izjavila je diva, a prenosi "Livestrong".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona.rs uplovila je u čaroban svet vazdušne joge: Nestvarne akrobacije dostupne su svima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje