• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izgubila je 50 kilograma zahvaljući operaciji želuca: Živi svoj san i poručuje da to nije nešto čega se stidi

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona se nije borila samo sa kvalitetom hrane koju je jela, već i sa količinom - redovno je unosila velike porcije hrane uz kese porodičnog čipsa i čokolade

  • 0

Džordana Bel (33) iz Hajda, u Velikom Mančesteru je oduvek bila "veća od svih", kako sama govori, a ljudi su to što je gojazna zamenili za njen identitet.

Zarobljena u začaranom krugu prejedanja i dijeta, majka dvoje dece je nagomilala kilograme hraneći se isključivo dostavom, jelima za poneti, čipsevima i čokoladama.

Dostigavši prelomnu tačku i želeći da bude uzor svojoj deci, istražila je opcije operacije želuca u Turskoj i odvažila se, zakazavši operaciju za jul 2021.

Nakon što je izgubila neverovatan broj kilograma, čak 50, bila je svesna da mora da se podvrgne operaciji viška kože i podizanja grudi. Sada nosi osam brojeva manju odeću i ima telo svojih snova, a drugima poručuje da operacija želuca nije korak kog se treba stideti.

- Imam dijagnostikovan poremećaj prejedanja. Nekome sa poremećajem prejedanja ne možete samo reći da ne jede - kaže Džordana.

Ona se nije borila samo sa kvalitetom hrane koju je jela, već i sa količinom - redovno je unosila velike porcije hrane uz kese porodičnog čipsa i čokolade. Takođe je izdvajala 50 funti nedeljno za hranu za poneti, uzimajući velike porcije kineske hrane i burgera do tri puta nedeljno. Doručak je preskakala.

- Bila sam tako nesrećna, i to je uticalo na mene kao na majku jer sam se jednostavno zgrozila toga kako izgledam. Kako bih mogla da budem uzor svojoj deci kada sam se osećala ovako nisko? - pitala se.

Nakon što je u maju 2021. dostigla prelomnu tačku, Džordana je rekla svom suprugu da planira da odleti u Tursku na operaciju.

Operacija gastričnog rukava je operacija koja uključuje uklanjanje velikog dela želuca, ostavljajući za sobom mali "rukav" koji pomaže da se ograniči unos hrane. Nakon nje i njena sestra je učinila isto. Džordana je ukupno imala tri operacije - želuca, kože na stomaku i grudi i kože na butinama u decembru 2023.

Tri operacije koštale su ukupno 15.000 funti.

- To mi je potpuno promenilo život. Ne samo kako izgledam, kako se osećam, moja karijera, moja veza, moja prijateljstva, to kakva sam kao roditelj i kako razgovaram sa svojom decom. Januarska operacija je najviše promenila život jer su mi grudi bile na kolenima i moj stomak nije bio lep, dok je ova operacija od 15. decembra bila više završni dodir koji mi je dao telo koje nikada nisam mislila da ću imati. Nikada u milion godina nisam pomislila da ću ovako izgledati. Ja sam za to da voliš sebe, ali zaista nisam volela sebe onako kako sam izgledala. Bila sam apsolutno zgrožena kada sam se pogledala u ogledalo. Ja sam tako pozitivna osoba i uvek želim da inspirišem ljude i pomažem ljudima. Osećala sam se kao da ne mogu da živim do svog punog potencijala.

Nakon operacije je čak napredovala sa dva unapređenja na poslu i sada živi život iz snova.

- Operacija mršavljenja nije nešto čega se treba stideti. Tako sam ponosna na to i to je nešto što bih zaista volela da prenesem - rekla je ona, kako prenosi "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jelena je smršala 83 kg za 18 meseci: Sad pomaže drugima da zauvek izgube višak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje