• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za vaš detoks posle praznika mača čaj može biti odlično rešenje

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za ukusan napitak za detoksikaciju, kombinujte mača sa bademovim mlekom za zapanjujući mača late

  • 0
matcha, mača čaj Foto: Shutterstock

Zelenilo prirode čisti i um i dušu, a verujemo da ste se do sada upoznali sa mačom, bar gledajući menije u kafićima.

Mača je tradicionalni oblik zelenog čaja, na bazi praha i bogat je antioksidantima i drugim korisnim vitaminima, kao i mineralima. Postoji vekovima, ali postaje sve popularniji zbog mnogih zdravstvenih prednosti.

Mača je odlična alternativa kafi jer ima niže nivoe kofeina i neće dovesti do istog nervoznog ili teškog osećaja koji dolazi sa ispijanjem kafe. Kao takva, mača je dobra za detoksikaciju jer ne remeti prirodni proces u telu. Preporučuje se da počnete sa malom količinom mače (od 1/4 do 1/2 kašičice dnevno) da biste se navikli na čaj i izbegli osećaj mučnine.

Najbolje je konzumirati najviše tri kašičice mača čaja dnevno, piše "Healthline".

Ako želite da pripremite tradicionalni mača čaj za detoksikaciju, važno je da koristite prave alate i sastojke. Počnite sa visokokvalitetnim mača prahom, osiguravajući tako da dobijete sve zdravstvene prednosti ovog čaja.

Za ukusan napitak za detoksikaciju, kombinujte mača sa bademovim mlekom za zapanjujući mača late. Jednostavno, zagrejte piće, kombinujte ga sa bademovim mlekom, dopunite ga sa cimetom i uživajte u ukusnom napitku za detoksikaciju.

matcha, mača čaj Foto: Shutterstock

Odličan za detoks

Mača sadrži jedinstvenu kombinaciju antioksidanata koji pomažu da se oslobodite toksina iz vašeg tela i unapređujete opšte zdravlje. Najmoćniji antioksidant u mači je epigalokatehin-galat ili EGCG. Poznato je da ovaj antioksidant ubrzava vaš metabolizam i pomaže telu da brže razgradi toksine.

Mača je bogata hlorofilom, koji pomaže u detoksikaciji organizma tako što vezuje toksine i sprečava njihovu apsorpciju. Pokazalo se da hlorofil pomaže u zaštiti jetre od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i smanjuje upale u digestivnom traktu. Ovo može pomoći u poboljšanju varenja i apsorpcije hranljivih materija, omogućavajući vašem telu da izvuče maksimum iz hrane.

Hlorofil pomaže u alkalizaciji tela, što može pomoći u smanjenju kiselosti i upale u celom telu. Ova ravnoteža je važna za zdravu detoksikaciju, jer efikasnije eliminiše toksine.

Kombinacija antioksidanata i hlorofila čini maču odličnim sredstvom za detoksikaciju vašeg tela.

Pokazalo se da mača ubrzava metabolizam, što može pomoći u procesu detoksikacije. Brži metabolizam pomaže vašem telu da se razbije i efikasnije eliminiše otpadne proizvode. Mača svojstva detoksikacije proširuju se i na zdravlje probave. Antioksidanti i antiinflamatorna jedinjenja u mača čaju mogu pomoći u smirivanju nadraženih creva i promovisanju redovnog pražnjenja creva, dodatno podržavajući prirodni proces detoksikacije tela.

Pored detoksikacije, mača je povezana sa gubitkom težine zbog svoje sposobnosti da pojača metabolizam i oksidaciju masti. Konzumiranje mača može pomoći vašem telu da efikasnije sagoreva kalorije, što ga čini popularnim izborom za one koji žele da izgube nekoliko kilograma.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Matcha Latte- najukusnija zamena za kafu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje