• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

9 grickalica koje povećavaju energiju pre treninga: Da se kalorije brže tope u teretani

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odaberite prave stvari koje će vam pomoći u mršavljenju

  • 0
trening, teretana, vežbanje, hrana pred trening Foto: Shutterstock/Mladen Zivkovic

U ovom užurbanom vremenu ponekad je teško pronaći slobodne trenutke koje biste posvetili treningu i fizičkoj aktivnosti. Šta god da odaberete kao aktivnost, posle toga vam nestane energija i osećate se mnogo umorno, a i pre početka treninga vam energija manjka.

Ipak, kako je i ishrana bitan deo u procesu mršavljenja, jako je važno i šta unosite u telo pre nego što se dobro oznojite u teretani. Da biste sebi dali potrebnu količinu energije, uzmite u obzir ovih 9 namirnica koje bi trebalo da konzumirate pre odlaska na trening.

Kriške jabuke sa puterom od kikirikija

jabuke, puter od kikirikija, zdrava hrana Foto: Unsplash/sheri silver

Jabuke imaju visok sadržaj vode koje će vašem telu pospešiti nivo hidratacije, piše "Society 19". S druge strane, vlakna iz kikiriki putera stabilizuju nivo glukoze i dobar su saveznik u borbi protiv umora. Isecite jabuke na kriške i premažite ih kikiriki puterom.

Šargarepa sa humusom

šargarepe, salata, sveža šargarepa Foto: Shutterstock

Šargarepe su pune vitamina koje podražavaju izgradnju mišića, dok slanutak u humusima ima složene ugljene hidrate što ih zajedno čini odličnom kombinacijom za jelo pre treninga.

Začinjeni bademi

bademi Foto:Pixabay

U ovom orašastom plodu najviše ima magnezijuma, vlakana i proteina, a usput i regulišu šećer u krvi. Zato, ako odaberete bademe, budite sigurni da će vam trening biti kvalitetniji. Ako ne možete da ih jedete "čiste", slobodno možete da ih začinite medom.

Grožđe

Grožđe Foto: Shutterstock

Ovo voće ima jako malo kalorija, a puno vitamina koji će pomoći telu da proizvede više kiseonika. Možete puce grožđa da ubacute u jogurt zajedno sa čia semenkama i dobiti zdravu verziju sladoleda.

Smuti od banane

banana, smuti od banane, zdrav napitak, napitak Foto: Unsplash/Elena Leya

Ne treba napominjati da su smutiji odlično piće za pokret, ali i za konzumiranje pre treninga. Banane su pune kalijuma, a uz dodatke recimo putera od kikirikija, orašastih plodova ili integralnih žitarica dobićete kompletnu užinu.

Avokado

Avokado Foto:Pixabay

Avokado će vašem telu pre treninga dati odgovarajući nivo energije, a daće vam i masti što olakšava gubljenje kalorija u teretani.

Kokice

Kokice u ishrani psa Foto: Shutterstock

Verovali ili ne, kokice su zdrava užina jer se sastoji od celog zrna kukuruza. Ima obilje vlakana koje će vam pomoći da duže ostanete siti. Probajte i da im dodate neki začin poput ljute mlevene paprike ili slično, kako biste ubrzali metabolizam.

Krastavac

Krastavac Foto: Pixabay

Ovo povrće je niskokalorično i gotovo da nema masti. Najveći njihov procenat je voda, pa se onda zaključuje da je prava užina, posebno pred trening. Uz njega možete dodati komad sira ili ćuretine i napravite sendvičić.

Grčki jogurt

Grčki jogurt uglavnom mešamo sa voćem Foto: Shutterstock

On daje savršenu ravnotežu između proteina, kalcijuma i šećera, a i stomaku nije teško da ga svari. Ako ga ne možete jesti čisto, pomešajte ga orašastim plodovima, medom ili kikiriki puterom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Duge noge za vežbanje: Lepa balerina na prstima trenira u teretani

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje