• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Anticelulit masaža ili maderoterapija: Šta manje boli i šta daje bolje rezultate odgovara Marija Ilić

Vreme čitanja: oko 3 min.

Naša sagovornica približava damama ovu temu

  • 0
Anticelulit masaža,  Marija Ilić Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Lepe i zategnute noge su san svake žene. Ipak, ne možemo se oslanjati samo na genetiku, već moramo malo da "zasučemo rukave" kako bismo imali negovan ovaj deo tela.

S tim u vezi, dame se najčešće odlučuju za razne tretmane koji pomažu našim nogama da se oslobode viška tečnosti, da se ukloni celulit i jednostavno održavaju noge vitkim. Tad na red dolaze anticelulit masaža i maderoterapija. E sad, devojke ne znaju za šta da se odluče i šta bi njima najviše donelo koristi. Na ova i slična pitanja razgovarali smo sa Marijom Ilić, menadžerom jednog salona u Beogradu.

Pre svega, ona nam je objasila šta je jedno, a šta drugo.

- Anticelulit masaža fokusira se na smanjenje pojave celulita ručnom tehnikom, dok maderoterapija koristi specijalne drvene oklagije bez direktnog kontakta. Oba tretmana imaju za cilj da poboljšaju teksturu i ton kože, stimulišu protok krvi, limfnu drenažu i proizvodnju kolagena ali koriste različite pristupe i alate u tom procesu - kaže Marija Ilić.

Devojke su u nedoumici šta odabrati, a kako naša sagovornica ističe, izbor je samo na osobi. Zavisi od individualnih preferencija, osetljivosti kože osobe, ali i kako će koža odgovoriti na ove tehnike. Ono što ona ističe da je obavezno jeste konsultacija sa profesionalnim terapeutom radi postizanja željenih rezultata bez neželjenih efekata.

Sada, kada smo ovo razjasnili, dolazimo do bitnog pitanja: koja od ove dve masaže manje boli?

- Percepcija bola varira od osobe do osobe. Generalno, oba tretmana mogu izazvati izvesnu nelagodnost zbog manipulacije tkivima i pritiska. To je subjektivno, nivo bola zavisi od individualne tolerancije.

celulit, piling, noge, lepota Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Najčešće se dame sete u "minut do 12" da imaju celulit i da bi trebalo da ga se reše pre odlaska na plažu. Ukoliko je takav slučaj i kod vas, sagovornica odgovara koliko je tretmana potrebno da se obavi da biste se rešile celulita.

- Broj tretmana potrebnih za maderoterapiju ili anticelulit masažu zavisi od individualnih ciljeva, vrste celulita i stanja kože. Na osnovu konsultacija sa fizioterapeutom određuje se personalizovani plan prilagođen specifičnim potrebama kao i očekivanjima klijenta.

Dakle, u odnosu na to koliko vam je "dubok" i jak celulit, od toga vam i zavisi koliko dugo ćete ići kod stručnjaka za ove masaže. Marija Ilić nam je odgovorila i koliko traje jedan tretman.

- Preporuka je cela serija sesija od 10 tretmana za početak i to u određenom periodu između ciklusa. Posle toga pravi se pauza da bi se video pravi efekat. Kada je reč o anticeulit masaži, efekat se može uočiti već posle petog tretmana i ostaje trajan posle završetka sesije. Kada govorimo o maderoterapiji, efekat se postiže brže ali je je rezultat kratkotrajan.

Naša sagovornica nam otkriva i koja vrsta masaže je traženija kod devojaka i koju one više vole.

- Traženija je anticelulit masaža zbog dugotrajnog efekta, pojava modrica je minimalna, skoro i nemoguća jer se izvodi isključivo ručnom tehnikom i osećaj je prisutan. S druge strane, kod maderoterapije pojava modrica je jako česta zbog nedostatka direktnog fizičkog kontakta, a samim tim i osećaja, efekat je kratkotrajan i mogu reći da je bolnija zbog samog tog načina izvođenja masaže - iskreno nam kaže Marija.

Da se ne bi upuštale u ove bolne tretmane, ona otkriva i da li postoji način da celulit koliko-toliko preduhitrimo u kućnim uslovima. Postoji li nešto što mi možemo da preuzmemo?

- Preventva protiv nastanak celulita je dovoljan unos tečnosti u organizam, hidratacija kože, pravilna ishrana kao i redovna fizička aktivnost. Mogu se korstiti razne kreme i gelovi koji u kombinaciji sa ručnom anticelulit masažom daju odlične efekte ali sama konzumacija tih preparata neće postići željene efekte. Naša preporuka je anticelulit masaža - jasna je naša sagovornica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Masaža lica: Tretman kome nisu odolele ni svetske zvezde

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje