• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čemu Kameron Dijaz duguje svoje neverovatno mišićave noge i ruke? Počela je tek u 30-tim

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Film "Čarlijevi anđeli" uputili su ovu divu u zdrav život

  • 0
Cameron Diaz Foto: Shutterstock

Kameron Dijaz može sve. Ona je glumica, producent, model i autorka, jednostavno rečeno - prilično impresivna žena. Ali, uprkos svemu ovome, Kameron se drži lične filozofije o "jednostavnom životu". Ona prihvata prirodnu lepotu i starenje za koje veruje da je "putovanje" i prilika da "preraste svoju lepotu". Da bi pomogla svom telu da se oseća i izgleda dobro, brine se da je odmorno i nahranjeno.

Kameron nije odrasla dajući prednost dobroj ishrani. Kao tinejdžerka, svaki dan bi jela dva buritosa i grickala nezdravu hranu. Tek je u kasnim tridesetim počela da uči više o starenju i brizi o telu.

Ishrana

Kameron obično jede obroke koje je sama pripremila kod kuće. Voli da kuva, a većinu jela priprema sa limunom, belim lukom, maslinovim uljem i solju.

Pre nego što jede, prvo popije vodu. Rehidratacija nakon spavanja pomaže joj da se oseća mnogo bolje kada se probudi, te zato drži veliku čašu vode pored svog kreveta.

Kameron voli da se našali da jede dva obroka za doručak — jedan pre treninga i jedan odmah posle. Za svoj prvi obrok voli da pojede nešto što će joj pomoći da se oseća budno i energično. Neka od njenih omiljenih jela uključuju:

  • ovsene pahuljice koje odstoje preko noći
  • kajganu
  • jabuku sa bademovim puterom
  • tost
  • parče piletine

Posle vežbanja, ponovo jede. Ovaj obrok više liči na večeru nego na doručak. Obično konzumira piletinu, neku vrstu žitarica (poput smeđeg pirinča) i sotirano ili pečeno povrće. Ponekad se počasti takosima za doručak, a oni uključuju jaja, avokado i puno salse.

Kameron obično voli da jede nemasne proteine, ugljene hidrate, zdrave masti i povrće za svaki obrok. Jedna od njenih omiljenih kombinacija za ručak  joj je slani protein (poput piletine) sa avokadom, dok se za večeru odlučuje za jagnjeće kotlete uz povrće.

Od užine Kameron primenjuje neobičnu namirnicu - pirinač (nikako slatkiše) ili kašiku bademovog putera.

Trening

Jeste li videli divine trbušnjake? Ako jeste, već znate da mnogo vežba. Ona ide u redovne kratke šetnje kada može i trudi se da ne sedi predugo. Drugim rečima, voli da se kreće.

Čari treninga otkrila je dok je snimala kultni blokbaster "Čarlijevi anđeli" i to joj je pomoglo da shvati koliko njeno telo može biti snažno, što joj je prijalo jer je odrasla kao "mršavica", boreći se da stekne mišiće.

Iako sluša svoje telo i odmara kad treba, trudi se da provede makar deset minuta dnevo u teratani svaki dan. Prioritet daje raznovrsnom vežbanju, te njeni treninzi uključuju trening snage i kardio vežbe.

U teretani diže tegove, svaki drugi dan, sa ozbiljnim težinama, ali manjem brojem ponavljanja. Kada želi da dobije mišiće koristi tegove od osam do dvanaest kilograma, a kada želi da održava težinu, koristi one od dva do četiri kilograma. Od kardio vežbi, primenjuje HIIT treninge, a kada je napolju džogira, planinari, pliva ili igra golf, prenosi "Rachaelattard".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li je bebu Kameron Dijaz rodila surogat mama?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje