• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako izgledaju momci na reformer pilatesu: Kolena klecaju, noge se tresu, jedva čekaju da se vežba završi

J. V.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je konačno instruktorka oglasila kraj vežbe, čuli su se teški uzdasi vežbača

  • 1
Teretana vežbanje Foto: Shutterstock

Pilates se često posmatra kao malo nežno istezanje, pomalo poput joge i isključivo kao aktivnost za žene.

To ne može biti dalje od istine. Pilates je neprocenjiv oblik vežbanja koji pomaže u jačanju tela i radu osnovnih mišića koji se često zanemaruju.

Za muškarce, pilates je takođe veoma koristan.

Pilates vežbe se fokusiraju na snagu, fleksibilnost i ravnotežu koje mogu ispraviti bilo kakvo loše držanje i mišićnu neravnotežu. Vežbe su dizajnirane da razviju jake mišiće jezgra koji će podržati sve intenzivne treninge, sport ili samo dnevne aktivnosti.

Ono što u poslednje vreme trenduje na "TikToku" jesu snimci devojaka koje inače idu na pilates i koje su odlučile da na jedan trening povedu svoje partnere. Da ovo nisu vežbe za "princeze", uverili su se odmah čim je instrukturka pojačala intenzitet vežbi na reformeru.

Kolena su klecala, noge su se tresle, vilice se stezale - ali niko nije želeo da prizna da mu je teško i da ne može da izdrži ni 10 sekundi.

- Prvi put su doživeli odbrojavanje na pilatesu za koje imate osećaj da se nikad neće završiti - rekla je instruktorka koja objavljuje videe pod korisničkim imenom @nrg.pilates na TikToku.

Kada je konačno instruktorka oglasila kraj vežbe, čuli su se teški uzdasi vežbača.

@nrg.pilates POV: you’re experiencing the never ending pilates countdown for the first time 😅🤭😆❤️‍🔥💀!!!! #pilates #reformer #pilatesreformer #reformerpilates #tradiesdopilates #tradies #pilatesmen #pilatestrainer #gymlovers #pilateslovers #exercise #exercisemotivation #mendoingpilates #mobility #flexibility #glutes #gluteworkout #lowerbodyworkout #pilateslegs #pilatesinstructor #pilatesreformerinstructor #pilatesstudio #reformerstudio #canberra #canberrapilates #visitcanberra #pilatestok #canberratok #pilatesaustralia ♬ original sound - nrg.pilates

"Momci ne shvataju koliko je pilates težak", glasio je komentar ispod videa koji ima više od pola miliona lajkova. "Sad ne mogu prestati gledati video-klipove muškaraca koji prvi put rade pilates", napisala je druga osoba.

Kada jednom odete u zečju rupu "TikToka" naići ćete i na videe gde parovi idu zajedno, gde bodibilderi ne mogu da izdrže na reformeru i gde su mnogi došli puni vere u sebe, ali i predrasuda prema težini. Urnebesni videi dobijaju na hiljade i hiljade pregleda, a materijala ima na sate.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za jaka leđa i pravu kičmu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Перагеније

    25. februar 2024. | 15:05

    Да су радили физички посао попадали би у несвест...

    Podelite komentar