• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smršala je 20 kilograma uz promenu 5 navika: Kratak vodič kako da ih svako usvoji

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada je Meri En zadovoljna svojim telom

  • 0
Meri En Alen Foto: Instagram/thefrugalchef

Još uvek smo na početku godine, pred nama su tek lepi dani, pa još uvek ima vremena da se okrenete zdravoj ishrani i promeni navika.

Meri En Alen je rešila da konačno to uradi za sebe, pa je sa javnosti podelila kako je uz promenu samo pet navika uspela da smrša 20 kilograma, piše "News week".

Prva

Ono što je među prvim stvarima uradila je kontrolisanje porcija. Dakle, nije se ograničavala na hranu koju sme ili ne sme da jede, već je konzumirala sve, ali po pola. "Podelila" je tanjir na dva dela i tada je shvatila da joj je sasvim dovoljno dopola popunjen tanjir. Što je više hrane bilo na tanjiru, tako je osećala da mora sve da pojede.

Druga

Drugo što je uradila jeste eliminisanje niskonutritivne bele hrane. Pod tim je mislila na beli šećer, belo brašno, beli pirinač i slično. Međutim, nije ih ona stopostotno odbacila već kad, joj se prijede, ona spremi ali uglavnom ih nema na njenom meniju. Isto tako je počela da čita deklaracije, jer u kupovnim proizvodima često zna da budu i skrivene stvari.

Treća

Umesto nezdravih, okrenula se zdravim grickalicama. Ranije često nije bila gladna kad dođe s posla, a onda je shvatila da je to zbog toga što je unosila šta stigne, pretežno nezdrave stvari: čips, čokolada, bombone. Sve to je zamenila voćem što je svakako manje ugljenih hidrata, a mnogo vlakana, vitamina i minerala. Ako nema voće pri ruci, onda su to orašasti plodovi, a neretko budu i krekeri sa celim zrnom uz parče sira.

Nest Hub tehonologija san spavanje Foto: Tanjug/AP/Google

Četvrta

Redovan san je izuzetno važan iako vam to u prvu ruku i ne deluje tako. Zbog raznih obaveza i jurnjave, često nam je san neredovan, a potrebno je da to bude oko osam sati. Meri En se trudi da gotovo svako veče odlazi u isto vreme na spavanje i to joj je dosta pomoglo, jer je shvatila da ima više energije i da se budi srećnija i raspoloženija.

Peta 

Iako se nalazi na poslednjoj stavki, ona smatra da je ovo zapravo i najvažnije. Počela je ponekad da posti, ali ne na onaj način na koji se odmah pomisli. Ona je odlučila da bude na nekoj vrsti autofagije za početak od 12 sati. A onda, kako je počela da se navikava, produžila je na 16 sati. Odnosno, od momenta doručka, u narednih osam sati "ima pravo" da jede, ali onda 16 sati ne sme ništa da okuša. Tako i odlazi na spavanje manje opterećenog stomaka.

Da li se slažete da su ovo dobre navike koje treba da se usvoje?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za kukove

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje