• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izgubila je 16 kilograma za 6 meseci: Mislila je da se hrani zdravo, a onda je počela da pazi šta jede

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fej je doživela transformaciju posle čitanja jedne knjige

  • 0
dijeta, mršavljenje, ishrana Foto: Unsplash/Farhad Ibrahimzade

Fej Edvards je bila sasvim obična žena koja je imala ljubav dece i savršen posao. Ona je jednog dana imala promociju prve knjige "Mala knjiga pozitivnosti" koja je prošla jako dobro.

Ona je bila jako srećna, osećala se kako kaže kao na sedmom nebu, a onda je to "puklo" kao mehur od sapunice. Naime, dobila je slike koje su snimljene tog popodneva i užasnula se. Videla je sebe sa stomakom i bucmastim obrazima i jedva je samu sebe prepoznala.

- Napredovala sam profesionalno i kreativno, ali se unutar sebe nisam osećala kao osoba za koju sam verovala da sam ja - rekla je Fej, piše "Metro".

Priznaje da, otkad je postala samohrana majka dece od 11 i 12 godina, nije mnogo vodila računa o zdravom životu jer nije stizala. Uglavnom su se hranili brzom hranom i sa dosta slatkiša. Međutim, nije smatrala da je ishrana toliko nezdrava jer je za doručak jela žitarice i često zdrave sendviče.

Kada je videla te fotografije, rekla je sebi da mora nešto da promeni jer joj ništa od odeće nije pristajalo kako treba, farmerke su joj postale male i osećala se neprijatno. Rešila je da ne želi da broji kalorije ili da jede hranu sa niskim sadržajem masti, a u prilog svemu tome našla je knjigu "Ultra obrađeni ljudi" od Krisa van Tulekena.

On smatra da je najveći problem gojaznosti koja je u porasti u ovom modernom svetu zapravo obrađena hrana.

Šta ovo podrazumeva?

On upozorava na hranu koju imate u frižideru jer visoki sadržaji ugljenih hidrata i masti izazivaju zavisnost. Savetuje da proveravate sastojke upakovane hrane kada idete u nabavku. Primećeno je da su tu sastojci koje ne možete lako prepoznati.

Šta je Fej povodom toga uradila?

Izbacila je sve iz frižidera i vratila se na osnove. A šta je ta osnova podrazumevala?

Kajgana i spanać za doručak, domaća supa od povrća i riba za ručak i salata za večeru. Gazirana pića je zamenila biljnim čajevima, organskom kafom i naravno vodom.

Sve slatkiše je izbacila i kada su je deca pitala šta ima slatko, ona je izgovorila rečenicu karakterističnu za naše majke: "Imate jabuke".

Zaista je i njima bilo teško da se premeste na ovaj sistem ishrane, ali su se vremenom navikli.

Primetila je da odlazi u krevet bez osećaja nadutosti, a i raspoloženje joj je bilo stabilnije. Ipak, ono što ju je najviše iznenadilo je mentalna jasnoća. Lakše je obrađivala informacije i bolje je koordinisala na poslu.

Šest meseci kasnije izgubila je 16 kilograma i oseća se neverovatno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovako hrskavu slaninicu nikada niste jeli: Verovali ili ne, savršena je i za mršavljenje!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje