• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potrebno vam je samo pet minuta dnevno i jedna vežba da biste imale ruke kao kraljica Leticija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne očekujte čuda, drastične promene nećete videti preko noći

  • 0
Kraljica Leticija Foto: hbgbild / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako godine prolaze, a pre svega, sa dolaskom 50, masnoća se ne samo akumulira u predelu struka, već počinje da se akumulira i u predelu tricepsa. Kombinujući ovo i činjenicu da telo proizvodi manje kolagena, taj deo ruku poznat kao "krila slepog miša" pada, uzrokujući da se trese svaki put kada pomeramo ruke.

Ako želite da koliko-toliko prevenirate ovo, ali i da pokažete zategnute i podmlađene ruke i pohvalite se kako ste istrajni u vežbama, ne morate da provodite sate u teretani do iznemoglosti uz teške vežbe.

Verovali ili ne, vežbanjem i samo pet minuta dnevno možete to postići.

Najbolje od svega je to što ne samo da tonizira područje tricepsa, već to možete raditi i bez težine i mirno od kuće. Iako je tačno da ako koristite tegove ili elastičnu traku videćete rezultate za manje vremena, postepeno povećavajući težinu.

Lako je to uraditi, ali imajte na umu da ako želite skladne i jake ruke poput kraljice Leticije, treba da upotpunite rad tricepsa sa bicepsom, ali ovaj drugi mišić se lakše vežba uobičajenim svakodnevnim pokretima, a da biste vežbali triceps morate da se date stvarno u vežbu.

I kako se to radi? Prelako, zapravo.

Ovaj pokret morate ponavljati 5 minuta dnevno, delieći vreme na nizove ponavljanja. Počnite sa tri serije od po 10 ponavljanja, odmarajući se 40 do 60 sekundi po setu, i postepeno povećavajte težinu i ponavljanja kako se osećate ječe i sigurnije.

Naravno, imajte na umu da mišić treba da se odmori da bi rastao, tako da nije preporučljivo da ga trenirate svaki dan u nedelji. U idealnom slučaju, trebalo bi da ostavite najmanje 48 sati odmora, tako da ovu vežbu treba da radite oko tri ili četiri dana u nedelji.

Važno je izbegavati određene uobičajene greške, kao što su savijanje leđa, podizanje prevelike težine ili iznenadne pokrete koji mogu ugroziti efikasnost vežbe. Važno je da primetite da radite na tom specifičnom mišiću i da ispravite držanje ako vidite da ste se iščašili.

Ne očekujte čuda, drastične promene nećete videti preko noći. Kao iu  svakoj rutini vežbanja, doslednost je ključna za postizanje rezultata. Ali ako to radite redovno, povećavajući težinu malo po malo dok primetite da se vaše fizičko stanje poboljšava, počećete da primećujete poboljšanje za nekoliko nedelja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe za zatezanje visećih nadlaktica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje