• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li ste čuli za šetnju kod kuće? Sagoreva otprilike 258 kalorija na sat

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hodanje na otvorenom je najkompletnija alternativa za sveukupno zdravlje jer izlazak takođe pomaže da se rastereti vaša psihu. Ali ako se baziramo na rezultatima, oni će biti isti kao i u zatvorenom prostoru

  • 0
hodanje u mestu Foto: Shutterstock

Hodanje u mestu ili takozvana šetnja kod kuće je postala popularna tokom korone, te se čini da je postala omiljena alternativa odlascima u teretanu, pa čak i pravom šetanju napolju.

I dalje sagorevate kalorije i oblikujete svoje telo, samo što to radite u udobnosti svog doma i u mestu. Nije zahtevno, a rezultati su fantastični. Naravno, samo za najistrajnije.

Kao prvo, obujte svoje patike

Dok hodanje bez patike može biti u redu kada hodate u mestu samo nekoliko minuta, ako planirate da hodate duže, obujte ih. Ovo osigurava da vaša stopala imaju podršku koja im je potrebna. Samo počnite da hodate.

Hodajte i skupljajte veš, hodajte i slušajte podkast, hodajte i gledajte televizor... Dodajte hodanje svakoj aktivnosti.

Postavite cilj koraka. Pokušajte da postignete određeni broj koraka svakog dana. Ako je 10.000 koraka previše zastrašujuće, počnite sa 7.500 ili čak 5.000. Kada nekoliko dana zaredom postignete svoj cilj koraka, pojačajte ga!

Koristite monitor otkucaja srca. Ako se pitate da li hodanje u mestu povećava broj otkucaja srca dovoljno da poboljša vaše kardiovaskularno zdravlje, nošenje monitora može pomoći. Monitor otkucaja srca može pomoći da se osigura da ste u zoni ciljanog otkucaja srca. Ako treba da ga podignete, zamahnite rukama ili podignite kolena više.

@sharonas.hill Walking Workouts at home are a life saver🚶‍♀️#walking #walkingworkout #homeworkout #sharonashill #10000steps ♬ original sound - random.shii089

Da li ideja hodanja u mestu zvuči previše monotono?

Umesto da hodate istim tempom sve vreme, povećajte brzinu na minut ili dva, a zatim je spustite. Nastavite da menjate brže i sporije korake i sada imate intervalni trening.

Varijacije u kome su određeni dinamičniji pokreti poput iskoraka, širenja nogu, mini čučnjeve i podizanje ruku koji su takođe dostupni na mreži i mogu davati dodtane poteškoće vežbe.

Koliko dnevno treba da hodate u mestu dnevno da biste mršavili?

Postavlja se pitanje da li treba da kvantifikujete minute provedene hodajući u mestu ili kilometražu koje ste prošli? Za nekoga ko je početnik, raspon između 10 i 20 minuta dnevno se može pokazati veoma efikasnim zajedno sa uravnoteženom ishranom možete hodati i do 30 minuta.

Hodanje na otvorenom je najkompletnija alternativa za sveukupno zdravlje jer izlazak takođe pomaže da se rastereti vaša psihu. Ali ako se baziramo na rezultatima, oni će biti isti kao i u zatvorenom prostoru.

Jedno istraživanje je pokazalo da koračanje u mestu sagoreva otprilike 258 kalorija na sat, što je jednako 129 kalorija za 30 minuta. Ovo istraživanje je dalje primetilo da ako hodate u mestu samo tokom reklama, do kraja jednočasovne televizijske emisije, sagoreće oko 148 kalorija, prenosi "verywellfit".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Baletske vežbe za listove koje nisu samo za dame

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje