• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dejli mejl" piše o Jeleni Đoković: Praktikuje meditaciju i veruje da ona oslobađa telo fizičke bolesti

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Supruga srpskog tenisera redovno citira i poznate autore knjiga na ovu temu

  • 0
Jelena Đoković, meditacija Foto: Instagram/jelenadjokovicndf

Jelena Đoković (38), iako se ne bavi aktivno sportom, jako vodi računa o svom zdravlju, bilo da je reč o ishrani ili o fizičkoj spremi. Supruga srpskog tenisera Novaka Đokovića godinama već praktikuje meditaciju za lečenje fizičkih tegoba, u nju duboko veruje i na "Instagram" profilu sebe opisuje "šegrtom života".

Majka dvoje dece je, kako piše "Daily Mail", ranije praktikovala meditaciju za ublažavanje stresa i anksioznosti. Pisala je i o važnosti služenja svojoj "svrsi" u životu kako biste poslužili "većem dobru", pa se sprijateljila sa kontroverznim terapeutom Gaborom Mateom. Ovaj kanadsko-mađarski psiholog kaže za sebe da je stručnjak za traumu i da ima iskustva rada sa osobama koje pate od zavisnosti i mentalnih bolesti već 20 godina.

Jelena veruje da meditacija može da ima moć da oslobodi telo bolesti postizanjem harmonije unutar sebe. Ona redovno i citira poznate autore, između ostalog i doktora Herberta Bensona i Viliama Proktora, koji kaže "da nije preterano reći da se gotovo svaki pojedinačni zdravstveni problemi i bolest mogu poboljšati pristupom uma i tela".

Na svom blogu, gospođa Đoković je napisala, u odeljku o njenim interesovanjima, da bi "volela da je pamte kao radoznalu dušu koja voli život i doživotno učenje", i da joj uloge koje preuzima u životu pomažu da raste na mnogo načina. Ujedno kaže da su joj Stefan i Tara najveći učitelji u životu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Đoković nastavio sa tajanstvenim porukama i uz cvrkut ptica najavio Vimbldon

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje