• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dijeta Nikole Jokića: Evo šta je srpski košarkaš izbacio iz ishrane i za mesec dana izgubio 14 kilograma

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kondicioni trener Stiv Hes kreirao mu je poseban režim ishrane koji je Jokića doveo u vrhunsku formu

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Nikola Jokić je kao tinejdžer imao problema sa viškom kilograma. Pa iako je danas jedan od najpoznatijih atleta na svetu, čuveni srpski košarkaš, morao je nešto da preduzme kako bi se izborio sa kilažom.

Tajna njegovog sadašnjeg izgleda je u zdravim obrocima koji se uklapaju u sportski način života, a sa kilogramima u ranoj mladosti izborio se uz pomoć dijete.

- Bio sam debeljuca do pre koju godinu. Voleo sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sam sve, kolače, paprikaš, žutu supu sa malo više masti - priznaje Nikola, kako prenosi "Glorija".

Na nagovor oca počeo je da trenira košarku, a prelazak u NBA ligu iz korena je promenio njegov život. Uz pomoć dijetetičara i kondicionih trenera za 42 dana uspeo je da izgubi 14 kilograma.

Kondicioni trener Stiv Hes imao je ključnu ulogu u ovom procesu, kreirajući poseban režim ishrane koji je Jokića doveo u vrhunsku formu.

- Mislim da je taj gubitak kilograma jedna od najboljih stvari koje sam učinio u karijeri. Hes mi je pomogao da uravnotežim kilažu i sada jedem šest do osam puta dnevno. Proteinske šejkove, salate, piletinu, ribu i sve pripremljeno na zdrav način.

Dijeta Nikole Jokića čini čuda, a njegova ishrana sada se fokusira na uravnotežen unos proteina, složene ugljene hidrate, voće i povrće, kao i kontrolisani unos zdravih masti.

- Ne jedem gluposti, slatkiše, masno i začinjeno - otkrio je košarkaš.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kad NBA igrači uživaju na hipodromu: Bogdan i Jokić u opuštenom izdanju uz pivo i meze

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje