• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok nije obolela nije znala da je crna buđ zarazila njen stan: Ovo su simptomi koje je dobila

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvo je počela da oseća „peckanje“ po celoj koži, posebno oko lica i vrata

  • 0

Holističkarka Autumn Klajman objavila je na TikTok-u svoje iskustvo kako je otkrila da je njen stan zaražen crnom buđi.

Kako se trenutno leči od simptoma zaraze sa crnom buđi nakon što je živela u zaraženom apartmanu, odlučila je da podeliti neke od simptoma koje je iskusila.

Kako priča, prvo je počela da oseća „peckanje“ po celoj koži, posebno oko lica i vrata, pokazujući fotografije crvenih mrlja na vratu.

- Ušla bih u stan i "izgoreli" bi mi vrat i lice - objasnila je Klejmen, dodajući da su se opekotine vremenom sve više pogoršavale.

Zatim je razvila ekcem, stanje kože koje izaziva upalu, crvenilo i iritaciju. U početku je na koži imala izbočine, koje su kasnije formirale grozdove.

- Počelo je kao mala tačka na mom vratu, a onda je se širila prilično brzo - objasnila je ona: - Sada pokušavam da se izlečim od ekcema. Širilo se po mojim rukama, nogama, vratu.

@autumnclaymann mold exposure symptoms #blackmold #healingfrommoldtoxicity #moldillness #eczema ♬ original sound - Autumn Clayman

Treći simptom koji je iskusila bile su alergije i zagušenost.

- Osećala sam se zagušeno više nego ikad. Imam problema sa sinusima, ali većinu vremena nisam mogao da dišem. U mom stanu je bilo teško disati - istakla je ona.

I na kraju, kaže, oči su je pekle i svrbele, a uz to je osećala i ekstremni umor.

- Bez obzira koliko sam spavala, stalno sam se osećala iscrpljeno i umorno - rekao je Klejmen.

Kako buđ nije uvek vidljiva, to joj je otežalo da identifikuje razlog zaraze u njenom stanu u Los Anđelesu. Kako kaže, potrošila je gomilu novca pokušavajući da utvrdi uzrok njenih zdravstvenih problema.

- Nikada ranije nisam iskusila ovakve zdravstvene probleme - rekla je, napominjući da se nikada nije bavila ekcemom i da njen nivo stresa nije bio drugačiji. Na kraju je testirala svoj stan na buđ: - Od kada sam izašla iz stana, moji simptomi su brzo zacelili. Moja koža se čisti, počinjem da se osećam bolje.

Iako plijesan možda nije uvijek vidljiva, postoje određeni znaci koji mogu da vam pomognu u identifikaciji zaraze crnom buđi. Ona se pojavljuje kao tamne, kružne mrlje na površinama, posebno u područjima sklonim vlazi. Vlažna ili vodom oštećena područja kao što su podrumi, tuševi i prozori su uobičajena mesta za crnu buđ.

Ljudi često mogu prepoznati crnu buđ u svom domu jednostavno po mirisu – opisanom kao pljesnivo trulo povrće ili biljke. Izlaganje crnoj buđi može dovesti do kijanja, kašljanja, zagušenja i iritacije očiju. Iako retko izaziva ozbiljnu bolest ili smrt, crna buđ i dalje može pogoršati simptome astme.

(Ona.rs/Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Beograđanka ostavila prsten preko noći na stolu u dnevnoj sobi, ujutru je iz njega vrebala zverka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje