• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je najlepši i najzgodniji srpski glumac: Milan Marić izgubio 24 kilograma zbog uloge uz pomoć jedne stvari

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pokušao sam razne dijete i ništa nije uspelo"

  • 0
Plava dvorana Sava centar otvaranje, Milan Marić Foto: Mileta Mirčetić

Milan Marić, trenutno jedan od najpoželjnijih srpskih glumaca, jedan od retkih koji se odvažio na drastičnu promenu kilaže zarad uloge. Iako je to čest slučaj u Holivudu, na primeru Hoakina Finiksa, malo ko se od naših usudio na veliku transformaciju. Uglavnom to rade isključivo zbog lične želje i zdravlja, kao što je slučaj sa Andrijom Kuzmanovićem.

Ali, Milan Marić se svojevremeno zbog uloge ruskog pisca Sergeja Dovlatova ugojio čak 30 kilograma, a potom zbog tumačenja uloge legendarnog Tome Zdravkovića smršao je sa 103 na 79 kilograma.

Rešenje se krilo u količini hrane u obrocima, pa je iz ishrane izbacio jedan obrok.

- Promena u kilaži nije samo puko gubljenje kilograma i kupovina novih stvari, već promena u glavii odnosu ka svom telu. To nije telo na koje si ti navikao. Osećaš, kao da si u tuđem telu, treba ti period adaptacije. Nije samo teško ugojiti se, već i kad mnogo smršaš taj gubitak utiče na tebe - rekao je Marić za Blic i istakao da je gladovanje ono što je njemu pomoglo da izgubi kilograme.

- Pokušao sam razne dijete i ništa nije uspelo. Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam. Nekada moraš da ustaneš u šest da bi radio, a nekad snimaš celu noć. Uradio sam najprostiju stvar - prepolovio sam obroke. Izbacio sam hleb i sada manje koristim skrob u ishrani. Jedan obrok sam izbacio a druge prepolovio. Za dva meseca je to dalo rezulate - otkrio je glumac.

Njegova dijeta nije posebno preporučljiva, jer može da bude drastična za organizam, a iako daje rezultate, oni uglavnom ne budu trajni kad se osoba vrati starom režimu ishrane. Ipak, Milan ističe da je njegova dijeta, zapravo, gladovanje i ograđuje se od bilo kakvih preporuka, ovo je bilo nešto što je morao da učini tako brzo.

(Ona.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Marić o Laušu: "Za mene si bio neko ko je nosio život dostojanstveno. Hvala ti za sve"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje