• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fit sa Natašom: Kako da UVEK budete umereni u ishrani i zdravi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Industrijska hrana je dizajnirana tako da izaziva zavisnost

  • 1

Industrijska hrana odnosno hrana nastala fabričkom preradom je puna aditiva, a svi oni služe kako bi vam što više nadražili čula, tako da vam prirodna, zdrava hrana više nije ukusna. Takoreći, industrijska hrana je dizajnirana tako da izaziva zavisnost.

Još gore je to što su industrijske namirnice većinom izuzetno kalorične, a sadrže jako malo nutrijenata, tj. hranljivih materija. U prevodu, izgladnjujete organizam, a gojite se!

Svi ti aditivi zajedno sa skrivenim šećerima izazivaju velike oscilacije insulina u krvi, što je uzrok učestale gladi tj. lažne gladi.

Naš fitnes trener Nataša Kandić u novom videu objašnjava upravo ove probleme u ishrani modernog čoveka.

- Moja preporuka, za početak, jeste da se što više orijentišete na hranu koja je prirodna, u svom prirodnom obliku, tj. da nije prošla industrijsku obradu.

Žarko Radovančev/Ona.rs

Tako ćete biti sigurni da vaš organizam dobija sve što mu je neohodno kako bi bio zdrav, a oscilacije insulina će se stabilizovati kao i sam apetit.

Dakle, očistite svoje frižidere i ostave, rešite se industrijskih namirnica, ne morate baš svih odjednom, ali svakako radite na tome jer ne kaže se džabe „daleko od očiju daleko od srca“, tj. daleko od stomaka, u ovom slučaju.

Ono što najviše preporučujem od namirnica su proteini i zdrave masti, ali zbog raznolikosti, u principu preporučujem sve namirnice sa što nižim glikemijskim indeksom (brizina kojom namirnica podiže nivo šećera u krvi) - kaže Nataša.

Video: Glute bridge - Sa Natašom do definisane zadnjice

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Lin Do Han

    13. april 2022. | 11:45

    Imal sta na daljinski iz kreveta?😀

    Podelite komentar