• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je fitnes rutina Troja Ejkmana: Bivši kvoterbek pije galon vode dnevno

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni u šestoj deceniji nema opuštanja

  • 0
Troy Foto: Instagram/troyaikman

Troj Kenet Ejkman je bivši bek američkog fudbala koji je 12 sezona igrao u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL). Penzionisao se zbog problema sa leđima.

Bivši kvoterbek "Dalas kaubojsa" Troj Ejkman se možda povukao iz fudbala, ali to ne znači da ga od tada više nije zanimao sport i zdrav život. U najnovijem izdanju "Men's Health Gym & Fridge", ovaj 55-godišnjak je detaljno objasnio kako funkcioniše njegov trening, čime se to hrani i koje suplemente koristi.

Prva stanica je teretana. Ejkman je dobar sa bučicama. Radi kardio vežbe od pet do šest dana u nedelji, a diže rauličite težine četiri dana u nedelji. To je njegova rutina već 15 godina.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by troy (@troyaikman)

Kaže da mu je to eliminisalo bolove u donjem delu leđa, a je bio glavni razlog što se povukao iz fudbala 2001. godine. Već 15 godina nema bolove u leđima, zahvaljujući svojoj disciplini.

On kaže da nekoliko puta nedeljno ima kuvara koji dolazi i priprema obrok za njega. Otkrio je da pije mnogo vode, a to je sve zahvaljujući Tomu Brejdiju, od koga je to video pre tri godine. Ejkman ne zna tačno koliko popije dnevno, ali nikuda ne ide bez galona vode (skoro četiri litra).

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by troy (@troyaikman)

- Ponekad nošenje ove ogromne boce u restorane i različita mesta može biti pomalo odvratno, ali često gubim računicu kada pijem iz flaše - kaže on.

Frižider je pun proteina i povrća, plus malo piva kada sportista želi da se prepusti uživanju. Njegov "cheat meal" se dešava jednom u svaka dva ili tri meseca i tada mu dođe da se opusti uz picu. Pica je bila njegov "greh" još dok je bio mlađi sporstista.

Magnezijum, vitamin D i proteinski šejkovi takođe su nezaobilazni u njegovoj dnevnoj rutini.

Video: Ojačajte svoja leđa i rešite se upornih bolova

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje