• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jela je pice, palačinke i kačkavalj, pa osvojila medalju na EP u fitnesu: Luda dijeta srpske šampionke

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nataša Kandić, fitnes trener i takmičarka u bikini fitnesu, specifična je u svakom pogledu

  • 1

Video: Jela pice i palačinke, pa osvojila medalju na EP u fitnesu: Najluđa dijeta srpske šampionke!

Koliko puta ste čitali o ljudima koji su postigli odličan, takoreći savršen izgled tako što su vodili računa o tome šta su jeli. Poznato je da je to najizraženije u bodibildingu i fitnesu, gde se ne može postići takmičarska forma i uspeh ako niste na rigoroznoj dijeti. To podrazmeva da se jedu takozvane "čiste" namirnice poput mesa, jaja, povrća, salata i pomalo zdravih masti.

Pogotovo je "paklena" poslednja nedelja, gde se jede sve na vodi, barena piletina, belanca, i koristi se so, a pije se najpre mnogo vode po 7,8 litara, a onda se poslednja dva-tri dana smanjuje na pola litre vode.

To je izuzetno zahtevno za svakog pre svega mentalno, osim za Natašu Kandić, koja ima specifičan metabolizam. Nataša je balkanska šampionka u bikini fitnesu, osvajač Kupa Srbije i, što je najvažnije, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Španiji.

Ono što je zanimljivo je da se Nataša pridržavala dijete za takmičenje sve dok nije shvatila tri dana pre takmičenja da je preterala sa formom i da mora da je "pokvari". Tada je počela da jede pice, sendviče, palačinke kako bi ušla u kategoriju bikini fitnes. Uspela je i osvojila medalju.

- Dva dana pre takmičenja bila sam najomraženija ličnost na Evropskom prvenstvu. Dok su drugi jeli bareno meso i belanca, ja sam jela pice, palačinke, testo, salate, pila kafu sa šećerom kako bi postigla "mekoću" za takmičenje - kaže Nataša. 

Ona dalje objašnjava i koliko je uspešan bio njen "recept".

- Tri dana pre takmičenja sve je bilo idealno. Kolega me je pogledao i rekao: "To je to, ne menjaj ništa." Međutim, sutradan ujtru kada sam došla u fitnes-centar, pogledam se i shvatim da sam se toliko osušila da su mi se videle vene na trbušnjacima, što nije dozvoljeno pravilima i automatski sledi diskvalifikacija. Konsultovala sam se sa nekim ljudima tu na takmičenju i odlučila da probam dva dana drugačiju ishranu. Tako sam uspela da tu oštrinu eliminišem i dosegnem mekoću za takmičenje - objašnjava naša šampionka.

Pogledajte ceo intervju u videu na početku teksta.

Video: Podcast: Teorija zdravlja #1: Fitnes ishrana nije uvek zdrava, nekad ima i nekih negativnih efekata

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • MN

    26. maj 2022. | 01:17

    Koji procenat BF je otprilike potreban za bikini fitnes kategoriju?

    Podelite komentar