• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šer otkrila kako održava vitku liniju u osmoj deceniji života: "Oduvek sam bila sportski tip"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šer se uglavnom drži vegetarijanske ishrane, i kako sama kaže, nije veliki ljubitelj mesa

  • 0
Šer Cher Foto: Profimedia/The Mega Agency/Courtesy of UGG/MEGA

Američka diva Šer skoro je napunula 76 godina, a svojim fizičkim izgledom i harizmom ne prestaje da pleni.

Međutim, malo je poznato da ova zvezda boluje od Epštajn-Braovog sindroma. Lekari kažu da kada ovaj virus dospe u naše telo, tu ostaje zauvek.

Ova bolest razara unutrašnje organe i izaziva osećaj umora, a Šer se sa njom bori već godinama. Ono što njoj najviše pomaže jesu fizička aktivnost i zdrava ishrana.

- Celog života sam aktivna i ne nameravam da prestanem jer zaista uživam u tome. Trener mi ne gleda kroz prste, nimalo me ne štedi i ne zanima ga koliko godina imam - rekla je Šer svojevremeno za strane medije.

Šer se uglavnom drži vegetarijanske ishrane, i kako sama kaže, nije veliki ljubitelj mesa.

- Ne mogu da kažem da sam vegetarijanac, ali sve što jedem potpuno je zdravo, osim deserta na koji sam slaba. Ne volim mlečne proizvode i namirnice koje sadrže mnogo masti, jer me usporavaju i "kradu" mi energiju. Umesto mesa, radije biram vegetarijansku ishranu. Neko vreme sam pušila cigarete, ali i njih sam se odrekla. Piće sebi priuštim tri ili četiri puta u godini, ništa više od toga - izjavila je ona.

Pevačica ide u teretanu i do pet puta nedeljno, ima i ličnog trenera, a svojevremeno je otkrila da vežba duplo više nego kada je bila mlada. Pored teretane, ona surfuje, uživa u šetanju, a ponekad igra i tenis.

- Ubila sam se od vežbanja u teretani da bih imala ovakvo telo. Nije da imam neku neverovatnu tajnu koju niko drugi nema - rekla je ona, a prenosi Express.

Ova pop ikona dodala je i da su na njenom meniju redovno smeđi pirinač, mahunarke, testenine i voće.

- Pored povrća, to su pirinač, mahunarke, kao i nešto što se nutricionistima verovatno neće dopasti, ali ja prosto obožavam - testenine. Banane i nektarine obožavam jer su pune zdravog nerafinisanog šećera, a sir smatram najgorom namirnicom za ljudsko telo, jer ga ne varimo kako treba i prepun je masti i holesterola - otkrila je pevačica.

Iako godinama striktno vodi računa o fizičkom izgledu i zdravlju, pevačica otkriva da joj s godinama održavanje forme postaje sve teže.

- U ovom životnom periodu moram da radim dvostruko više. Oduvek sam bila sportski tip. Kao mlada, bavila sam se različitim disciplinama, čak i ekstremnim. Sada najviše volim da surfujem. Doduše, na dasku sam stala dosta kasno, kad sam već ušla u šezdesete - istakla je pevačica.

Šer nikada nije krila da se podvrgla estetskim operacijama. Ona je operisala nos i grudi još na početku karijere, a kasnije je zategla višak kože na kapcima, uradila lifting obrva i lica i redovno ide na tretmane botoksom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje