• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Omiljeni trening poznatih: Pilates je i za telo i za um!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postoji grupa tradicionalnih vežbi izvođenih na strunjači koju je Džozef Pilates prvobitno razvio kada je stvarao pilates. Iz ovih vežbi su stvorene mnoge druge vežbe

  • 0
Pilates Foto: Shutterstock

Pilates se poslednjih godina pokazao kao rutina vežbanja koju su odobrili slavni i koja ne samo da će koristiti vašem telu, već će i poboljšati vaš um. Vežbama za celo telo koje takođe čine čuda za mentalno vežbanje, redovni časovi pilatesa ne samo da će zategnuti i tonirati celo telo, već će i stabilizovati vaše mišiće, poboljšati držanje i povećati ukupnu snagu.

- Pilates je kompletan trening i za telo i za um. To je sistem vežbi koji radi na stabilizujućim mišićima kako bi se osiguralo najoptimalnije držanje. Postoji veliki fokus na jezgru (unutrašnji mišići stomaka i kosi), kao i na produžavanje mišića po celom telu. Izvodi se sa i bez opreme i pogodno je za sve uzraste. Nemate pojma koliko vam je zapravo potreban pilates dok počnete - kaže Kirsten King za "Elle".

Postoji grupa tradicionalnih vežbi izvođenih na strunjači koju je Džozef Pilates prvobitno razvio kada je stvarao pilates. Iz ovih vežbi su stvorene mnoge druge vežbe.

Dve sesije nedeljno su ključ za postizanje odličnih rezultata. Ako uspete da se posvetite dve sesije nedeljno tokom perioda od tri meseca, nećete verovati u promenu – promena vašeg oblika i ukupnog tona će naterati sve da se pitaju šta to radite. Izgledaćete i osećaćete se bolje nego ikada.

- Pilates je kontinuirani tok vežbi koje ciljaju na celo telo, tako da se na kraju sesije sve efikasno radi. U zavisnosti od toga šta vam je potrebno, najefikasnija vežba može biti istezanje, prevrtanje ili čučanj. Ako bih morala da dam opštu vežbu, to bi bila trbušna sekvenca od 100 sekundi u istezanje jedne noge ili istezanje sa dve noge. Ovo bi učinilo da vam trbušnjaci gore. Alternativno, vežbanje gluteusa ležeći bočno može da ima neverovatne rezultate u podizanju i vajanju donjeg dela - kaže King.

Ako je vaš cilj da izgubite više od pet kilograma, onda da se predlaže da uključite kardio trening nedeljno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje