Quantcast
  • 0
 ≫ 

Kako biti i ostati fit? Neka ovo bude vaš životni stil

 ≫ 

Evo nekoliko saveta kako da počnete da na zdravlje i fitnes gledate kao na način života

  • 0
Fitnes

Foto: Pexels

Da bi bili i ostali fit ljudi često idu u ekstreme - isprobavaju najnovije trendove u ishrani ili trendove vežbanja i često na kraju iscrpe svoju mentalnu i fizičku energiju. Ovo obično dovodi do potpunog odustajanja ili nemogućnosti da održe postignute ciljeve, što na kraju dovodi do sagorevanja, neuspeha ili povrede.

Zato morate odbaciti krajnje nerealne ciljeve kako biste promenili svoj životni stil. Kada počnete da posmatrate zdravlje i fitnes kao stil života, a ne kao hobi ili 30-dnevni izazov, razvićete navike koje će poboljšati mnoge aspekte vašeg života. Zdrav način života može podstaći kreativnost i naučiti vas disciplini, prilagodljivosti i ravnoteži.

Zdravlje i fitnes su više od toga kako izgledamo, hrane koju jedemo ili težina koje dižemo u teretani. Fitnes je celokupni kvalitet života i naše psihičko stanje. Evo nekoliko saveta kako da počnete da na zdravlje i fitnes gledate kao na način života.

Fitnes

Foto: Pexels

Pronađite vežbe koje vam odgovaraju

Morate ostati dosledni vežbama koje izvodite. Ako stalno radite vežbe u kojima ne uživate, a forsirate sebe jer mislite da ćete tako brže smršati ili nabildovati se, varate se - takve vežbe će vas samo psihički i emotivno iscrpeti. Bolje vam je da pronađete vežbe koje će vam pomoći da se osećate dobro i možete se držati onih jednostavnijih, čak i ako nisu najintenzivnije. Dosledne vežbe niskog intenziteta uvek će pobediti nedosledne vežbe visokog intenziteta.

Budite strpljivi

Zapamtite, za rezultate je potrebno vreme. Ne budite previše teški prema sebi. Ništa dobro ne dolazi lako. Naučite da se zaljubite u proces i osobu koja postepeno postajete.

Ne odričite se hrane koju volite

Pronađite način da svoju omiljenu hranu učinite zdravijom. Ovo će samo činiti da se uvek osećate kao da vam je nešto uskraćeno. Budite kreativni i koristite sastojke uz pomoć kojih ćete napraviti zdraviju verziju. Sa druge strane, uvek sebi možete dozvoliti "cheat day", ali to ne znači da treba da se prejedate.

Fitnes

Foto: Pexels

Ne takmičiti se ni sa kim

Ovo je samo vaš život i samo vaše putovanje. Ne treba se takmičiti ni sa kim i upoređivati se. Na kraju krajeva, nemamo svi iste kapacitete, ne polazimo sa iste tačke i nemamo iste ciljeve. Vaš cilj je da budete zdravi i da naučite kako da živite zdravo.

Probajte nove stvari

Izađite iz svoje zone komfora. Probajte novi čas fitnesa sa prijateljem i istražite različite namirnice. Kupovina sezonskih namirnica jednostavan je način da počnete da eksperimentišete sa različitim namirnicama i da se izložite širokom spektru voća i povrća. Ako nikada ranije niste pripremali određeni obrok - probajte ga.

Izlazak iz zone komfora  učiniće stvari zanimljivim i pomoći će vam da ostanete motivisani i inspirisani da ova faza vašeg života postane vaš životni stil.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitness