• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nakupljene masti i ruke koje "vise": Kako ojačati ruke i redukovati tonus mišića

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako starite, vaš metabolizam se smanjuje i ako ne praktikujete fizički aktivan način života, višak masnoće može da se uskladišti u vašim rukama

  • 0
Fitnes, tegovi, zdrav život

Foto: Pexels

Skidanje telesne masti može biti nezgodno, posebno kada je koncentrisano na određenom delu vašeg tela. Ruke se često smatraju problematičnim područjem i mnogi ljudi traže načine da izgube višak masnoće na rukama.

Ali pre nego što smislite način da smanjite mlohave mišiće ruku, važno je znati šta dovodi do nakupljanja masti na rukama.

Ako mislite da ste jedini koji se suočava sa ovim problemom, znajte da to i nije baš tako. Salo na rukama je samo jedna od pojava uzrokovanih početkom starenja. Kako starite, vaš metabolizam se smanjuje i ako ne praktikujete fizički aktivan način života, višak masnoće može da se uskladišti u vašim rukama, piše "Femina.in".

Brojanje kalorija

Prva stvar koju treba imati na umu dok pokušavate da smanjite "mlohave" ruke jeste da morate da počnete da pazite na količinu kalorija koju unosite. Studije kažu da je potrebno sagoreti oko 3.500 kalorija da bi sagoreo kilogram masti. Iako se iznos čini zastrašujućim, postoji jednostavan način da se postigne ovaj cilj. Pokušajte da smanjite oko 500 kalorija iz svoje dnevne ishrane i tokom nedelju dana ćete moći da sagorete 3.500 kalorija.

Bez šećera

Svi znaju da su namirnice sa visokim sadržajem šećera loše za zdravlje. Šećer sam po sebi uopšte nije loš, ali da biste redukovali salo na rukama, morate smanjiti hranu koja sadrži višak šećera. Da biste smanjili masnoću na rukama, promenite svoju dnevnu ishranu kako biste smanjili unos šećera. Na primer, smanjite količinu šećera koju dodajete u šoljicu kafe ili čaja, umesto da kupujete sokove, napravite sopstveni sok od svežeg voća, a umesto žitarica sa šećerom za doručak, probajte kašu od zobi i dodajte malo svežeg voća za malo slasti.

Fitnes, tegovi, zdrav život

Foto: Pexels

Ne preskačite doručak

Preskakanje doručka može dovesti do toga da preterano uživate u hrani tokom dana. Umesto toga, pojedite pravi, zdrav doručak da biste započeli dan na pravi način.

Proteini

U ovom slučaju bilo bi od pomoći da u svoju ishranu uključite više proteina. Hrana bogata proteinima će vam pomoći da izgradite više mišića i da ubrzate metabolizam, čime ćete sagoreti više kalorija. Još jedan razlog da uključite više proteina u svoju ishranu je taj što će vam pomoći da se osećate siti duže vreme, a to će vam olakšati da ne pokleknete od gladi između obroka. Zapamtite, cilj je samo povećati unos proteina, a ne ograničavati čitavu ishranu samo na proteine. Uključite više nemasnog mesa, pasulja, orašastih plodova, semenki, morskih plodova i lisnatog povrća da biste izgubili ruke bez čvrstine.

Fitnes, tegovi, zdrav život

Foto: Pexels

Kako izgubiti masnoću na rukama, a da ne dobijete mišiće?

Korišćenje tegova je svakako jedan od najefikasnijih načina za gubljenje masti na rukama, ali neki ga izbegavaju zbog brige da će im mišići narasti. Iako je ovo uobičajena briga, izgradnja mišića se ne dešava preko noći i zahteva sate intenzivnog vežbanja u teretani. Međutim, ako ste i dalje zabrinuti, možete redukovati mlohavost ruku ako se odlučite za vežbe koje ne uključuju tegove. Vežbe kao što su sklekovi mogu pomoći u ovom slučaju, jer ćete koristiti sopstvenu telesnu težinu da tonirate svoje ruke. Triceps dips će vam takođe pomoći da se rešite visećeg sala bez nagomilavanja. Joga je još jedna odlična alternativa.

Bavljenje sportom je odličan način da tonirate svoje ruke. Osim što su zabavne, tenis ili skvoš su odlične igre jer se takođe fokusiraju uglavnom na vaše ruke.

Fitnes, tegovi, zdrav život

Foto: Pexels

Koliko vremena je potrebno da se izgubi salo na rukama?

Ne postoji definitivan odgovor na ovo pitanje jer se razlikuje od osobe do osobe, intenziteta vašeg režima vežbanja, količine masti koju imate i vašeg metabolizma. Ako se držite pravilne dijete i dobro vežbate, možda ćete moći da vidite razliku u roku od nekoliko meseci.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje