• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šorts ili helanke: Šta je bolje za trening?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo, mada se tako čini, uopšte nije pitanje estetike, već pitanje da li odeća koju nosite zapravo utiče na kvalitet treninga

  • 0

Foto:Pexels

Ako ste početnici u treniranju i još niste sigurni koja odeća najviše odgovara za određene vrste vežbanja, onda će vam saveti Gymammo biti od velike pomoći da razrešite dilemu.

Ovo, mada se tako čini, uopšte nije pitanje estetike, već pitanje da li odeća koju nosite zapravo utiče na kvalitet treninga.

Helanke

Helanke su definitivno najudobniji komad odeće koji je namenjen za trening. One "grle" vašu figuru i zahvaljujući rastegljivom materijalu osmišljenom za trening, izuzetno su prijatne za bilo koju vrstu vežbi. Ali postoje određene vežbe za koje su one pravi izbor, dok sa druge strane postoje i vežbe kod kojih vam mogu odmoći.

Foto:Pexels

Vežbe za noge: Kada je ova vrsta vežbi u pitanju, helanke su odličan izbor, jer pružaju odgovarajući komfor vežbanja.

Kardio: Definitivno helanke mogu da vam pruže "podršku" tokom kardia, prateći svaki vaš pokret.

Hladno vreme: Ako vas hladnoća i sumorno vreme ne odvlače od treninga, onda, svaka čast. A helanke su odlične za održavanje toplote i grejanje mišića dok ste napolju.

Šorts

Odlična je ideja da nabavite šorts za trening ukoliko vam je ipak neudobno u helankama. Dolaze u raznim varijantama, ali su takođe namenjeni za određene varijante treninga, a da toga mnogi nisu svesni.

Vožnja biciklom: Nužno je da vam bude udobna odeća koja prati vožnju biciklom. Dok vozite, napolju ili unutra, osećaj da vam se nešto petlja oko nogu je sigurno neugodan. Taj utisak se izbegne kada se odlučimo za šorts.

Foto:Pexels

Toplo vreme: Jasno je zašto je šorts prva pomisao kada pomislimo na leto i vrućinu. Nije u pitanju samo znojenje, već je veoma bitno da vam se on ne skuplja na odeći koja vam je tik uz telo. Koža treba da diše kada je izložena visokoj temperaturi.

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje